Connect with us

technokrata

Az egér nyomában

Laptop

Az egér nyomában

Gyakran előfordul, hogy az egérkurzor eltűnik a notebook képernyőjéről…

Gyakran előfordul, hogy Windows Millenniummal ellátott noteszgépünket járműveken használva, vagy olyan helyen, ahol a fényviszonyok rosszak (túl világos van, vagy nagyon borús az ég) nyomát veszítjük az egérkurzorunknak. Ez főleg akkor bosszantó, amikor munka közben a pointer átváltozik egy függőleges egyenessé, ráadásul még akkor is nehezen látható, amikor a fényviszonyok rendeződnek. Ilyenkor persze úgy próbáljuk megkeresni elveszett egerünket, hogy körbe-körbe mozgatjuk, amíg elő nem bukkan – de van más megoldás!

Több módszer is a rendelkezésünkre áll, hogy nyomon kövessük önálló életet kezdett egérkurzorunkat. Ez persze akkor működik igazán, ha szabványos egér drivert használunk a Windows ME-hez. Ilyenkor egyszerűen nyissuk meg a Vezérlőpultot (Windows Control Panel) és dupla klikkel az Egér (Mouse) ikonra kattintva megjelenik az Egér Tulajdonságai (Mouse Properties) ablak. Ugorjunk a Láthatóság (Visibility) fülre. Itt két lehetőség közül is választhatunk: az egyik (Display pointer trails) alkalmazása során a pointer ideiglenesen egy üstökös-szerű nyomot hagy maga után, amikor mozgatjuk. A másik (Show location of pointer when you press the CTRL key) esetben pedig a CTRL gomb lenyomásával láthatóvá válik az egérmutató – így kiküszöbölhető, hogy az egerünket a jövőben szem elől veszítsük.

Akad egy harmadik, jóval egyszerűbb megoldás is: a Mutatók (Pointer) fülre ugorva egész egyszerűen válasszunk ki a Testreszabás legördülő menüből a számunkra megfelelő egérkurzor formát. Bármelyik megoldást választjuk, az egér többé nem tűnik el a szemünk elől…Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák