Connect with us

technokrata

Ha kifolyik a szemünk játék közben…

Laptop

Ha kifolyik a szemünk játék közben…

Egyre másra jelennek meg a gyorsabbnál gyorsabb grafikus kártyák, amelyek magas felbontásban is nagy frissítési frekvenciákkal rendelkeznek. Miért vibrál mégis a monitor 60 Hz-en, ha játszunk?

A megoldás kézenfekvő: a gyártók (sajnos) nem fektetnek elég időt és energiát abba, hogy ezt könnyedén beállíthassuk. Nem egyedi a probléma, az Nvidia grafikus kártyáknál ugyanúgy jelentkezik, mint az ATI által készített modelleknél. Mit lehet ilyenkor tenni? Megkeresni a kártyánkhoz tartozó frissítési frekvencia-manipuláló programot.

Az ATI videokártyáihoz például egy orosz szoftver nyújthat segítséget (hála istennek, angolul kommunikál, tehát nyelvi nehézségekre senki se számítson). Ugyan beta állapotban van, de ez egy ideje már szinte természetesnek vehető. A felület könnyen átlátható, ennek ellenére elég sok módosításra nyílik lehetőség: minden egyes felbontáshoz külön meghatározhatjuk, milyen frissítési frekvenciát szeretnénk (természetesen azért illik figyelemmel lenni a monitorra). Ha soknak találjuk a beállítási lehetőségeket, akkor egy Autoconfig gombbal mindezt rábízhatjuk a programra.

Maga a szoftver mérete betömörítve alig több mint 300 kB, ezért a letöltése nem okozhat különösebb problémát. Mindazonáltal mivel beta programról van szó, mindenki csak a saját felelősségére használja!Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek