Connect with us

technokrata

Jobb minőségű filmek, modemmel is élvezhető letöltési sebességgel

Laptop

Jobb minőségű filmek, modemmel is élvezhető letöltési sebességgel

Ezt kínálja a ma bejelentésre kerülő új videotömörítési technológia, mely a szélessávú Internet-csatlakozással rendelkezőket sem hanyagolja el.

A RealNetworks a mai nap során bemutatja új videotömörítési technológiáját, amellyel elsősorban a modemes internetezőket célozza meg (a piac az USA-ban is óriási: 53 milliónyi amerikai 56 kbps-os vagy ennél lassabb modemmel csatlakozik fel a Világhálóra). Ez már a kilencedik verziója a RealVideo szoftvernek, melynek (készítői szerint) 30 százalékkal jobb a tömörítési szintje elődjéhez viszonyítva, s csak 25 százaléka egy ezzel a technológiával tömörített film egy MPEG-2 formátumú videóhoz képest.

Nem csak a gyors letöltés számít, ha emellett a kép rossz minőségű, akkor hiába a kis méret. A RealNetworks ígérete szerint a szélessávú Internet-elérést használók számára DVD-közeli minőséget tud nyújtani az új technológia.

Egyre szorosabbá kezd válni a verseny ezen a téren: a Microsoft még év elején jelentette be, hogy hamarosan elkészül a saját videotömörítési technológiája, a Corona. A múlt hónap végén a Pulsent rukkolt elő egy szintén világmegváltónak kikiáltott ötlettel, de az MPEG-szabvány is közben révbe ér: elkészült a 4-es verzió.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák