Connect with us

technokrata

Intel Xeon 2,4 GHz

Laptop

Intel Xeon 2,4 GHz

Az első, kétprocesszoros működésre alkalmas, 300 mm-es félvezetőszeleteken gyártott CPU!

[sajtóközlemény] Az Intel 2,4 GHz-re gyorsította fel a kétutas kiszolgáló és munkaállomás platformokhoz készülő Intel Xeon processzort. Az 512 kB másodszintű gyorsítótárral és az Intelnek az iparágban vezető 0,13 mikronos gyártástechnológiájával előállított Intel Xeon az első, 300 milliméteres félvezetőszeleten gyártott processzor. A nagyobb méretű félvezetőszelet és a kisebb lapkaméret együttesen alacsonyabb gyártási költséget és nagyobb termelékenységet eredményez.

A háromrétegű üzleti rendszer első rétegében vagy általános célra használt egy-, illetve kétprocesszoros Intel kiszolgálók egyre népszerűbbek a vállalatok olyan elektronikus üzleti megoldásaihoz, mint a webhely futtatás, átmeneti adattárolás, keresőmotorok, biztonsági illetve a médiaalkalmazások. Ezek a költséghatékony Intel-alapú kiszolgálók az olyan infrastruktúrafejlesztést (scaling out) támogatják, amikor a vállalatok és a szolgáltatók a kiszolgáló terhelésének a növekedésekor újabb kiszolgálók gyors üzembe állításával növelik a terhelhetőséget, valamint a rendszer megbízhatóságát és rendelkezésre állását.

A kétprocesszoros kiszolgálókhoz készülő Intel Xeon processzor az Intel NetBurst mikroarchitektúráján alapul, az iparágban vezető teljesítményt kínál és egyike az Intel Hyper-Threading technológiájával rendelkező első processzorainak. A kétprocesszoros kiszolgálókhoz az Intel E7500 chipkészlet, a munkaállomásokhoz pedig az Intel 860 chipkészlet áll rendelkezésre.

Világszerte várhatóan számtalan gyártó – köztük a Computer Corporation, a Dell Computer, a Gateway, a Hewlett-Packard, az IBM és a SuperMicro – szállítja az új processzoron alapuló platformokat a következő néhány hónapon belül.

Az Intel E7500 chipkészlet kétszeres memória-sávszélességgel rendelkezik a hagyományos SDRAM platformokhoz képest. Az új chipset a gyorsabb memória-eléréssel növeli a platform teljesítményét, és új teljesítményszintre emeli az intenzív ki- és bemeneti adatforgalmú kiszolgáló alkalmazásokat.

Mindezeken túl a tervek szerint az Intel a következő néhány hónap során olyan kiszolgáló építőelemeket vezet be, amelyek támogatják az Intel Xeon processzort és az E7500 chipkészletet. Az új termékek közé tartoznak majd az új, a kétprocesszoros Intel Xeon processzorokhoz illeszkedő kiszolgáló alaplapok és készülékházak, PCI-X I/O sínnel és DDR memóriával.

Az 512 KB ATC (Advanced Transfer Cache) gyorsítótárral ellátott, 2,4 GHz-es Intel Xeon processzor ára ezer darabos mennyiségben 615 dollár.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek