Connect with us

technokrata

Biztonságosabb és tökéletesebb Winamp

Laptop

Biztonságosabb és tökéletesebb Winamp

A minap újabb Winamp látott napvilágot, mely nem a hármas sorozat továbbfejlesztése. Bővebb információ és letöltés itt található.

A Winamp méltán népszerű, professzionális audio-lejátszó program. Mondhatni kategóriájában az egyik legjobb, mely az igen magas letöltési számokból tisztán látszik. Nemrégiben a 2-es verziók mellett elindult a hármas verzió fejlesztése is, ami még mindig nem tökéletes. Így a két verziót egymással párhuzamosan fejlesztő Nullsoft most nagyobb hangsúlyt fektet a 2-es verziójú lejátszók bővítésére.

A legújabb elérhető verzió jelenleg a 2.80-as, ami számos, funkcionális újdonsággal került ki. Használatbeli újdonság, hogy most már tökéletes lett mindegyik operációs rendszer alatt a file-ok megnyitásakor alkalmazható drag&drop technika. Kiküszöbölték a CDDB (CD adatbázis) körül felmerült problémákat is, így már minden háttérinformáció hibátlanul elérhető. A DirectSoundhoz továbbfejlesztették a Crossfade és a WaveOut technikát is.

A beépített Minibrowseren (zeneböngészőn) számtalan biztonsági javítást végeztek, biztonságosabbá téve a keresgélést és az online zenehallgatást. A biztonságtechnikailag gyanúsnak észlelt oldalakon a file-ok egyszerűen nem érhetőek el (nem nyithatók meg), így elmondható, hogy semmilyen trojan program nem juthat be a rendszerünkbe a Winamp 2.80-on keresztül. A streaming audio ebben a verzióban már tökéletesen támogatja az OGG Vorbis formátumot, melyet itthon is egyre több online rádió használ.

A program mindhárom javított verziója elérhető, melyek között csak funkcionális különbségek vannak.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle