Connect with us

technokrata

Platina számítógépeket mutatott be a Gateway

Laptop

Platina számítógépeket mutatott be a Gateway

Az amerikai számítógépgyártó cég tegnap három új noteszgépet és egy asztali PC-t mutatott be. Mind a négy újdonság vadonatúj, fémszínű-fekete borítást kapott.

Az új külső mellett a Gateway noteszgépek új nevet is kaptak, a gyártó ugyanis kihagyja az új modellek nevéből az eddigi ”Solo” típusjelet. A felsőkategóriás Gateway 600-as noteszgépen MP3 és más zenefile-ok lejátszása a gép összecsukott állapotában is lehetséges, ebben az esetben a vezérlés a készülék oldalán elhelyezett gombok segítségével történhet. Az 1799 dollárba kerülő noteszgép 15 colos kijelzővel rendelkezik, és 1,6 GHz-es órajelű mobil Pentium 4-es processzor, valamint 256 MB memória, illetve egy 20 GB-os tárkapacitású merevlemez található belsejében. Opcionális kiegészítőként 15,7 colos kijelzővel, gyorsabb CPU-val, nagyobb merevlemezzel, illetve vezeték nélküli hálózati képességgel felvértezve is rendelhető ez a modell.

A gyártó második újdonsága a 2,4 kg tömegű Gateway 450-es, amely szintén Pentium 4-M processzort (a mai napon debütáló 1,4 GHz-es modellt), 256 MB memóriát, illetve 20 GB-os merevlemezt tartalmaz, azonban kijelzőjének mérete csak 14,1 col. A 450-es típusszámú modell ára 1499 dollárnál kezdődik.

Egy újdonsággal gyarapodott a Gateway ultrakönnyű noteszgép-termékcsaládja is. A 200-as típusszámú modell tömege mindössze másfél kilogramm. Ez a gép 12,1 colos kijelzővel rendelkezik, belsejében 933 MHz-es órajelű Pentium III-M processzor található, és integrált vezeték nélküli adatátviteli képességgel is rendelkezik. 1999 dolláros ára magában foglal egy multimédia dokkolót is, amelyben a különböző portokon kívül floppy-meghajtó is megtalálható, illetve CD-RW/DVD meghajtó is elhelyezhető benne.

Asztali PC-k között a Gateway 500SE változat az új designon kívül egy 1,6 GHz-es Pentium 4-es processzort, 128 MB memóriát, 20 GB-os merevlemezt, illetve egy CD-újraíró meghajtót tartalmaz, és egy 15 colos laposképernyős monitor jár hozzá 999 dollárért. Ezzel szemben a drágábbik 500XL modellben 2,4 GHz-es Pentium 4-es CPU ketyeg. Ez a változat már 512 MB memóriát, 120 GB-os merevlemezt, illetve CD-RW/DVD combo meghajtót tartalmaz, valamint 18 colos laposképernyős monitor jár hozzá, ára viszont borsos, 2799 dollár.

A gyártó bejelentése szerint idővel az összes régebbi Gateway PC meg fogja kapni az újfajta platina borítást, mivel az összes terméknek olyan külsőt kívánnak kölcsönözni, amely mind az irodában, mind pedig a lakásban megállja a helyét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek