Connect with us

technokrata

Nagyvállalati szintű tűzfal az IBM iSeries Linux megoldásához a Symantec-től

Laptop

Nagyvállalati szintű tűzfal az IBM iSeries Linux megoldásához a Symantec-től

A Symantec Corp. bejelentette terveit az első nagyvállalati szintű, teljes alkalmazásfigyelő proxy tűzfal kifejlesztésére az IBM eServer iSeries Linux megoldásához.

A Symantec Enterprise Firewall for IBM eServer iSeries for Linux kombinálni fogja a Symantec díjnyertes tűzfalmegoldását az IBM középpiaci mainframe-jével, az eServer iSeries-zel. A Symantec Enterprise Firewall biztonsági architektúrája minimalizálja a sérülékenységet, és teljes biztonságot nyújt, teljes körű ellenőrzést tesz lehetővé az iSeries nagyvállalati környezetbe belépő és azt elhagyó információk felett.

„Az iSeries ügyfelek egyre fokozódó mértékben bővítik kiszolgálóik képességeit, hogy a feltörekvő e-kereskedelmi és Web-technológiák adta előnyöket kihasználhassák” – mondta Per Larsen, az IBM eServer megoldások alelnöke. „Az olyan tűzfalmegoldás beépítése közvetlenül a kiszolgálóba, mint a Symantec’s Enterprise Firewall for iSeries on Linux növeli a biztonságot, az önbizalmat és a központi kezelhetőséget.”

Az összetett internetes fenyegetések olyan tűzfal-technológiát igényelnek, melyek kifinomultabbak, mint egy hagyományos állapotfigyelő tűzfal. A rejtett fenyegetések ellen – mint a Code Red és a Nimda – nyújtott kiváló védelmét felismerve a Symantec Enterprise Firewall fejlett, teljes alkalmazásszintű ellenőrző motor készítését teszi lehetővé, és a szabályok automatikus szigorítását, mellyel a nagyvállalati hálózatokat ezektől a támadásoktól meg lehet óvni.

„A Symantec Enterprise Firewall for the IBM eServer iSeries Linux offering az iSeries ügyfeleknek a legmagasabb biztonságot nyújtja, mellyel megvédhetik központi üzleti és e-kereskedelmi alkalmazásaikat a nem kívánatos látogatóktól” – mondta Greg Gotta, a Symantec Corporation mérnöki részlegének alelnöke. „A Symantec Enterprise Firewallt könnyű beállítani, kezelni és karbantartani az intuitív kezelői felületen keresztül. Ezenkívül az adminisztrátor egy központi helyről kezelheti biztonsági szabályzatot a helyi és távoli tűzfalakon egyaránt, valamint biztonsági naplókhoz és kezelői jelentésekhez juthat.”

A Symantec Enterprise Firewall kulcsfontosságú eleme a Symantec Enterprise Security-nek, mely technológiát, globális válaszlépéseket és szolgáltatásokat nyújt tetszőleges méretű vállalkozásoknak, hogy saját informatikai biztonságukat kézben tarthassák. A Symantec széleskörű megoldása a legjobb terméket kínálja az átjárók, kiszolgálók és kliensek védelmére tűzfallal, vírusvédelemmel, behatolás-detektálással, sérülékenység-kezeléssel és virtuális magánhálózattal (VPN).

Az ügyfelek előnyhöz jutnak a Symantec globális kutatói hálózata által, mely az ügyfeleket 24 órás azonnali válaszlépés lehetőségével látja el bármilyen biztonsággal kapcsolatos támadás esetén. A Symantec Enterprise Security ügyfeleket ezenkívül az egyik legnagyobb professzionális biztonsági szervezet támogatja, biztonsági tanácsadást, biztonsági oktatást és menedzselt biztonsági szolgáltatásokat ajánlva.

A Symantec Enterprise Firewall for the IBM eServer iSeries Linux offering várhatóan az év második felében kerül a piacra, és az IBM és Symantec üzleti partnereken és értékesítési csatornákon keresztül kerül értékesítésre. A megoldás bétateszt programjában való részvételről bővebb információ a www.symantec.com/calendar/ibmiseries webcímen található.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek