Connect with us

technokrata

Estari 2-VU-15: noteszgép két kijelzővel

Laptop

Estari 2-VU-15: noteszgép két kijelzővel

Az amerikai Estari cég nemrég mutatta be dupla kijelzővel felszerelt speciális noteszgépét.

A gyártó várhatóan az idei év utolsó negyedévében fogja piacra dobni a hónap elején bemutatott 2-VU termékcsaládjának új termékeit, melyek között eBook, kéziszámítógép, hordozható asztali PC, illetve egy különleges laptop modell (2-VU-15) is megtalálható. Ez utóbbi leginkább egy színes könyvre emlékeztet, ugyanis bár noteszgépről van szó, ezen a masinán – mint az a képen is jól látszik – nem található billentyűzet, csupán két darab színes érintőkijelző.

A két darab álló formátumú, 15 colos képátlójú kijelző (TFT LCD, maximális felbontás: 1024×768 pixel) segítségével az eszköz használója egyszerre akár egy dokumentum két oldalát is böngészheti, ahogyan azt egy hagyományos jegyzetfüzet esetében tenné, valamint az érintőkijelzőkön keresztül kézírásos jegyzeteket is készíthet mindeközben. Az eszközön Microsoft Windows 2000 vagy XP operációs rendszer futtatható, és támogatja az Acrobat Reader technológiákat is, de jár hozzá egy DocAble Organizer Professional nevű alkalmazás is, amely számtalan file-formátum használatát teszi lehetővé.

Érdekesség, hogy a gyártó honlapján lévő információk szerint az dupla kijelzős eszköz belsejében egy 1 GHz-es vagy magasabb órajelű Pentium 4 processzor (?), és 256 MB SDRAM található. A 2-VU-15 noteszgép 20 GB-os tárkapacitású merevlemezzel és DVD meghajtóval is rendelkezik, de opcionálisan rendelhető lesz hozzá DVD/CDRW meghajtó is. A masina integrált hálózati kártyával, 56 Kbites modemmel, Sound Blaster-kompatibilis hangkártyával és Bluetooth támogatással is fel van szerelve. Nem utolsósorban a gépen 2 PCMCIA bővítőhely, valamint 2 USB port is megtalálható, ez utóbbiakon keresztül pedig billentyűzetet is lehet csatlakoztatni hozzá. A 2-VU-15-ös modell lítium-ion akkumulátort használ, melyről két órás folyamatos üzemet képes biztosítani.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák