Connect with us

technokrata

A világítótestek forradalma?

Laptop

A világítótestek forradalma?

A Sandia National Laboratories kifejlesztett egy nagyteljesítményű LED-et általános megvilágító feladatok ellátására…

A villanykörték és a neonlámpák a közeljövőben elavult fényforrásokká válnak, melyeket a világító félvezetők váltanak majd fel – és megváltoztatják azt a módszert, ahogyan az ember megvilágítja a körülötte lévő világot – állítja Melissa J. Connor, a Color Kinetics digitális megvilágításokkal foglalkozó cég szóvivője. – A LED-világítás öt éven belül bárki számára elérhető lesz.

A Sandia National Laboratories kutatói a félvezető fénykibocsátó dióda (light emitting diode=LED) technológiát széles körben szeretnék alkalmazni – beleértve az otthonok és a munkahelyek megvilágítását is.

„Áttanulmányoztuk a LED összes előnyös tulajdonságát, és széles alkalmazási területeit: hátsóablak világítás, sport stadionok kivetítőjének fényszükséglet-ellátása, és még sorolhatnánk… nem beszélve a LED-alapú közlekedési lámpákról, amelyek szintén egyre népszerűbbek” – mondta James Gee, vezetőkutató.

“A jövőben az új technológia révén Amerika fényigényének 20 százalékát is kielégíthetjük – jóval olcsóbban.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle