Connect with us

technokrata

Hardvert, drótnélkül!

Laptop

Hardvert, drótnélkül!

Egyik felhasználó sem szereti kerülgetni a kábelkötegeket számítógépe körül. Most úgy tűnik, hogy a Microsoft hardverekkel is tökéletesíti a drótnélküli megvalósításokat…

A Microsoft végleg letette voksát a Bluetooth drótnélküli hálózati technológia mellett. Olyannyira, hogy akár kész leszállítani USB Bluetooth iránycsatolóit, billentyűzeteit, és egereit is. A csatoló további hét Bluetooth-eszköz csatolására is képes, ráadásul a Windows XP-be is bekerült a támogatás, így végleg betört a PC-k világába a Bluetooth-technológia.

Az iránycsatoló segítségével bárki felállíthatja saját hálózatát (Personal Area Network – PAN), amely akár PC-ket, PDÁ-kat, nyomtatókat, mobiltelefonokat és egyéb input eszközöket is tartalmazhat. Ez természetesen az eredeti Bluetooth-tervekben is szerepelt, ám valójában jóval PDA-centrikusabb volt az elgondolás.

A Microsoft a tervek szerint a közeljövőben igyekszik a 802.11x “Wi-Fi” szabványt (Mira összekapcsolhatóság) a Bluetooth-technológiával együttműködtetni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle