Connect with us

technokrata

Mitől lassú a böngészés?

Laptop

Mitől lassú a böngészés?

Egyes felhasználók arra panaszkodtak, hogy számítógépükön lassú a webböngészés. Kiderült, hogy nem egyedi a probléma, amely ráadásul böngészőfüggetlen…

Az Apple egyik álma, hogy az otthoni Windowsos PC-ket leváltsa saját termékével, az iMac-kel. Ennek megvalósításától azonban még messze jár, mert mind kiderült, akad némi hiányosság ezen gépek terén: a felhasználók tapasztalata szerint lassú a számítógépen való böngészés.

A Wired híroldal tesztje szerint igazuk van azoknak az iMac-tulajdonosoknak, akik ezt állítják, ugyanis egy azonos kategóriájú (vagy még egy kicsit gyengébb teljesítményű), Windows XP-vel felfegyverzett PC gyorsabban jeleníti meg a weboldalakat. A mérési eredmények szerint az iMac alapbeállítású Internet Explorere még a szélessávú internetelérés ellenére is több másodperccel (helyenként akár 10 másodperces különbséggel!) lassabban képes megjeleníteni a népszerűbb weblapokat (közöttük olyanokat, mint például a CNN.com vagy az Apple online boltja).

Ugyanez a helyzet áll fenn akkor is, ha az adott oldal szinte semminemű grafikát, képet nem tartalmaz. Teljes bizonyossággal megállapítható tehát, hogy a probléma oka nem a kis sávszélesség, hanem a letöltött elemek megjelenítése. Hasonló történik akkor is, ha nem Internet Explorert alkalmazunk, hanem az önmagát a világ leggyorsabb böngészőjének tituláló Opera-t.

A hiba nem a hardverben található, hanem az operációs rendszerben, az iMac-hez szállított OS X-ben. A Microsoft szerint az OS X (a Windowstól eltérően) meglehetősen igénybe veszi a processzort egy grafika megjelenítéséhez. Furcsának hat, de az Apple-nél beismerik, hogy igaz az állítás, ráadásul azért alakult ez így, hogy minél hamarabb piacra kerülhessen az új operációs rendszer. Mindazonáltal dolgoznak a megfelelő gyorsítási lehetőségek kivitelezésén (bár arról nem érkezett információ, hogy mikorra várható ilyen frissítés).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek