Connect with us

technokrata

Frissebb adatok a Nikon D100-ról

Laptop

Frissebb adatok a Nikon D100-ról

Napvilágot látott a PMA-n bemutatott professzionális Nikon digitális fényképezőgép néhány újabb műszaki adata.

A Nikon Europe pontosabb és részletesebb adatokat hozott nyilvánosságra az év elején megrendezett Photo Marketing Association Annual Show-n (PMA) bemutatott legújabb 6 Mpixeles, professzionális digitális fényképezőgépéről.

A Nikon F80-as vázra épülő D100-as 6,31 Mpixeles CCD-t használ (3110×2030 pixel), melyből 6,11 Mpixelt használ a képek elkészítéséhez (3026×2018 pixel). A végső képméret 3008×2000 pixeles, illetve RAW mód esetében ennél egy kicsit nagyobb, 3034×2024 képpontos. Érdekes, hogy a RAW mód esetén a képméret több pixelt tartalmaz, mint az adatoknál megadott effektív pixelszám (vagyis a 3026×2018 pixel).

Kiderült továbbá az is, hogy a háromfél színmód mit is takar. A Color Mode I esetében a monitoroknál elterjedt sRGB színteret, a Color Mode II esetében a képfeldolgozáskor használatos Adobe RGB színteret, míg a Color Mode III esetén nagyobb zöld színtartalommal rendelkező színteret használhatunk. Ez utóbbi elsősorban természetképek esetén ad jelentős hangulatnövelő hatást a fotókhoz.

A gép zára alumíniumból készül, a gép felé eső része fekete, míg az optika felé eső része szürke színű. A zár elől és hátul négy részből tevődik össze, maximális sebessége 6,3 m/s (24 mm-es rendszerbe átszámítva).

Talán az egyik legfontosabb adat, amit eddig nem tudtunk, a sorozatfényképezésre irányul. A Nikon D100-as másodpercenként három kép elkészítését teszi lehetővé, JPEG vagy TIFF esetén maximum 6 képig, RAW módban maximum 4 képig.

A gép működtetéséhez használt EN-EL3 lítium-ion akkumulátor 7,4V feszültségű, 1400 mAh kapacitású, vagyis a tárolt energia 10,36 Wh, mely kellemesen nagynak mondható.

Az igen sokféle beállítással használható fényképezőgép bizonyára sok profi fotós szívét megdobogtatja, bár magas ára sokaknak elérhetetlen messzeségbe helyezi a D100-at.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák