Connect with us

technokrata

X-box árzuhanás: 37%

Laptop

X-box árzuhanás: 37%

A Microsoft több mint 37%-kal csökkentette konzolgépének nyugat-európai eladási árát. Aki a gépet a régi, jóval magasabb áron vásárolta meg, annak a Microsoft két “igazán különleges” meglepetést is tartogat…

A hamarosan piacra kerülő Nintendo Gamecube ellen a Microsoft árháborúba kezdett: drasztikusan csökkentette konzolgépének árát, mely az eredeti 479 (körülbelül 115.000 Ft) eurós eladási ár helyett jövő héttől mindössze 299 (körülbelül 72.000 Ft) euróba kerül majd. Az új Nintendo konzol, a Gamecube még így is olcsóbb lesz (249 euró), azonban a Microsoft szerint ilyen árkülönbség mellett a vásárlók inkább a drágább Xbox mellett fognak dönteni. A másik vetélytárs, a Sony Playstation 2 szintén 299 euróért kapható.

Azoknak a vásárlóknak, akik a gépet a jóval magasabb, eredeti áron vették meg, a Microsoft két meglepetést is tartogat: az első, hogy pénzvisszafizetési garancia nincs, tehát a veszteség a vásárló magánügye. A második egy ennél kellemesebb meglepetés, amelyről pontos információt még nem adott a Microsoft, azonban várhatóan valamely Xbox játék lesz ingyenesen.

Mindezek mellett meg kell azt is említeni, hogy az Xbox játékok drágábbak az egyéb konzoljátékoknál, valamint az Xboxhoz rengeteg kiegészítőt kell megvásárolni, hogy igazán kihasználhassuk képességeit. Az Xbox új magyarországi áráról még nincs információnk, azonban itthon is jelentős árcsökkenés várható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek