Connect with us

technokrata

Zeneletöltés, CD-re írás, Internet-csatakozás – mindezt PC nélkül!

Laptop

Zeneletöltés, CD-re írás, Internet-csatakozás – mindezt PC nélkül!

A HP készülékét annak találták fel, aki idegenkedik a számítógépektől vagy csak nem akar egy PC-vel bajlódni, azonban szereti a zenéket (s akár el is akarja vinni magával a dalokat otthonról).

Tavaly júliusban debütált a HP de100c digitális szórakoztató központja, melynek továbbfejlesztett változata, a de200c a hét elején jelent meg. A készülékkel az Internetről lehet letölteni zenéket, sőt, ennél többről van szó: a készülék merevlemezén tárolt audió anyagok akár CD-re is kiírhatók, illetve lehetőség nyílik streaming szolgáltatás fogadására is.

A 7 kg tömegű alapmodell, a dec100c ára ezer dollár, ezért cserébe egy körülbelül 9 ezernyi MP3 állomány tárolására alkalmas, 40 GB-os merevlemezt szereltek a készülékbe. Az új verzióban a merevlemez mérete a felére csökkent, ennek köszönhetően a dec200x ára kétszáz dollárral alacsonyabb lett.

A riválisoknál mindenképp olcsóbb lett az új modell, a Compaq iPaq Music Centere ezer dollárba kerül, ám ebben csak egy 20 GB-os merevlemez lapul. A Sonicblue hasonló kategóriás (40 GB-os merevlemezzel felszerelt) Rio Centralja 1500 dollárt ér.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek