Connect with us

technokrata

Új WD merevlemez: nagy cache, SCSI teljesítmény

Laptop

Új WD merevlemez: nagy cache, SCSI teljesítmény

A Western Digital nemsokára debütáló új merevlemeze a Special Edition kategóriába esik, köszönhetően egy igen kellemes tulajdonságának.

A Western Digital merevlemezeinek Caviar családja egy különleges modellel bővül: májusban egy olyan 80 GB-os EIDE winchester kerül forgalomba, melynek cache mérete 8 MB-os.

Hasonlóan a processzoroknál, a gyorsítótár egy merevlemez esetében is a gyorsabb működést szolgálja: a memória elérési, egységnyi adatának átviteli ideje sokkal kisebb, mint a nála jóval lassabb merevlemezé. A megnövelt cache méret éppen ezért gyorsabb működést eredményez.

A gyártó szerint ez a 8 MB-ra való gyorsítótár növekedés megközelítőleg 20 százalékkal „dobja meg” a merevlemez teljesítményét. Egyes vélemények szerint a Special Edition kiadású modell felveszi a versenyt a SCSI szabványú winchesterek sebességével is.

A következő hónapban bevezetésre kerülő WD Caviar 80 GB Special Edition iránt máris nagy az érdeklődés, előreláthatólag a kereskedők legtöbbjénél kapható lesz majd a modell (valamint természetesen a gyártó online boltjában). Előzetesen kalkulált ára 189 dollár.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp