Connect with us

technokrata

Mától kapható az Adobe Photoshop 7.0

Laptop

Mától kapható az Adobe Photoshop 7.0

Az Adobe System a mai napon kezdi meg Photoshop képszerkesztő alkalmazásának legújabb, 7.0-s változatának értékesítését.

A 7-es verziójú lesz az első Photoshop, amely képes lesz kihasználni az Apple Mac OS X operációs rendszerének újdonságait, de természetesen Windows platform (így Windows XP) alá is elérhető lesz. A Mac OS X támogatása nagy jelentőséggel bír mind az Adobe, mind pedig az Apple számára, hiszen a professzionális grafikai piacon mindkét cég jelentős részesedéssel bír, ezenkívül jelentős lökést adhat az új operációs rendszerre való áttérésnek.

A Photoshop 7.0 két új eszközt (például a Healing Brush-t és a Patch Toolt) is tartalmaz elődjéhez képest, megújított file-böngészőjében pedig immár thumbnail képek és EXIF-adatok megjelenítésére is képes, megkönnyítve a felhasználást. Az új eszközökön felül a fejlesztők közlése szerint az újítások a program menürendszerét is érintik, és számos apró módosítást is elvégeztek az alkalmazáson, sőt, még egy helyesírás-ellenőrző is belekerült az új verzióba. Az új Photoshop ezenkívül képes a hálózaton keresztül menedzselni a képeket, ImageReady funkciójának kibővítése révén pedig egy weblap elemeit lehet könnyedén módosítani.

A Photoshop 7.0 teljes változatának ajánlott kiskereskedelmi ára 609 dollár, korábbi verzióról pedig 149 dollárért lehet upgrade-elni az új verzióra (kivéve a Photoshop Elements és Photoshop LE verziókat, amelyek esetében 499 dollár az upgrade ára).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek