Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elavult DVD-je? Lecseréljük!

Laptop

Elavult DVD-je? Lecseréljük!

A jövő hónaptól DVD-kezelésére képes meghajtók nagyszabású cseréje kezdődik meg, köszönhetően az inkompatibilitás miatt dühös felhasználók kitartásának.

A HP úgy döntött, hogy lecseréli elsőgenerációs DVD100i meghajtóit modernebb típusokra, melyek képesek kezelni a DVD+RW-t és a DVD+R-t is. A döntés annak ellenére született meg, hogy a cég korábban visszautasította ezt a megoldást. Május 1. és június 30. között lesz lehetőség a cserére, mely az új meghajtón kívül magában foglal még egy, az eszköz kezeléséhez szükséges szoftvert is (a régi meghajtókat természetesen vissza kell küldeni a HP-nak).

Az első DVD-író készüléket vásárlók korábbi felháborodása érhető volt: az általuk megírt korongok nem olvashatók a két nagy szabvány DVD-olvasójában. A cserének minden bizonnyal örülni fognak (még a 100 dolláros díj ellenére is) a felhasználók, ám erre egyelőre csak az USA-ban és Kanadában lesz lehetőség, Európában még nem. Azt nem akarták a HP illetékesei megmondani, hogy ez konkrétan mennyi embert érint, annyit mindenesetre elárultak, hogy nem számítanak tömegekre.

Nem csoda, hogy a gyártó erre kényszerült, hiszen még a jelenlegi, két részre szakad DVD-írási metódusok sem teljesen tiszták. A DVD+RW mellett álló DVD+RW Alliance (a Dell, a HP és a Philips részvételével) kiegészült a Microsofttal, mely a következő generációs Windowsában már támogatni fogja ezen módszert. A rivális DVD Forum (az Apple, a Hitachi, az NEC, a Pioneer, a Samsung és a Sharp részvételével) a saját, DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM formátumait támogatja.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés