Connect with us

technokrata

Metaron, Opteron, Forteon, Multeon: gyógyszerek az AMD-től?

Laptop

Metaron, Opteron, Forteon, Multeon: gyógyszerek az AMD-től?

Nem, az AMD nem lépett be a gyógyszeriparba, a fenti nevek az AMD következő Hammer chipjének lehetséges nevei. Az új chip modellszáma 3400+ lesz, amiből sejthető, hogy egy 3,4 GHz-es Pentium 4 sebességével veszi majd fel a versenyt. Részletek itt…

Az amerikai chipgyártó AMD már tavaly decemberben bejegyeztette a Forteon, Multeon és Vanton neveket. Idén márciusban újabb két nevet regisztráltattak (Metaron és Opteron), miután kiderült, hogy a Vanton egy 1950-ben bejegyzett mechanikus pumpa neve, a Forton nevet pedig 1980-ban regisztrálták.

Az új Clawhammer chip még idén piacra kerül várhatóan 3400+ modellmegjelöléssel, ami egy 3,4 GHz-es Intel Pentium processzor sebességével lesz azonos. A két processzorgyártó közti versenyben az AMD külön kiemeli, hogy új processzora a Pentium 4-nél kisebb mérettel rendelkezik (104 négyzetmilliméter), míg a hasonló, 0,13 mikronos technológiával gyártott Pentium 4-es 116 négyzetmilliméter nagyságú. Ezen különbség miatt az AMD processzor gyártása is olcsóbb, mely az árára is pozitív hatással lesz.

Az új 64 bites Hammer CPU tökéletesen fogja kezelni a 32 bites alkalmazásokat, ugyanakkor versenytársáról, az Intel Itanium processzorról ugyanez nem mondható el. Ez utóbbi esetében csak egy jóval lassabb emulációval futtathatóak a 32 bites programok. Szintén különbség, hogy az új AMD processzorokat nem csak szerverekbe, hanem Desktop PC-kbe is szánják.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek