Connect with us

technokrata

BlackICE 3.5 – a legújabb, legbiztonságosabb verzió

Laptop

BlackICE 3.5 – a legújabb, legbiztonságosabb verzió

Az ISS (Internet Security System) gondozásában újabb, javított tűzfal vált elérhetővé, melyről bővebb információ és letöltés itt található.

Napjainkban a számítógép-felhasználók szokásaival együtt a számítógépes vírusok is átalakultak. Az internetes kapcsolódási pont vált a leggyakoribb támadási felületté, így egy-egy új vírus szinte robbanásszerűen képes elterjedni. Ugyanilyen problémát jelent a cégek belső hálózata, az intranet is. Már nemcsak a külvilágtól, hanem a lokális hálózattól ért támadásokat is felfedi és rövidre zárja a BlackIce legújabb verziója. A fejlesztők régóta a hackerek és a trójai támadások ellen küzdenek, hogy biztonságban legyenek adataink, számítógépünk.

A BlackIce egyik hasznos funkciója az öntanuló technika, melynek segítségével minden egyes – az Internettel kommunikáló – programot blokkolhatunk vagy engedélyezhetünk. Nagyszerű paraméterezhetõség jellemzi: beállítható akár egyesével is, hogy mely portokon kommunikálhat egy program és, hogy mely címekre. Újdonságnak számít a felhasználók egyéni biztonsági beállításának opcionálása is, ez viszont csak adminisztrátori jogokkal állítható be. Mindezek mellett természetesen számos hibát, gyenge pontot javítottak ki a legújabb 3.5-ös verzióban; növelték az úgynevezett feketelistás programok számosságát, megoldódott a Windows XP saját tűzfalával való összegabalyodási probléma is.

A program könnyen telepíthető, alig észrevehető a jelenléte. A BlackICE tökéletes választás, mind otthoni, mind irodai védelemre. Az otthoni felhasználók mellett a szerverekre is kikerült a legújabb BlackIce 3.5. Mind a két verzió a 2.9-es frissítése, melyek a gyártó honlapjáról az ajánlott linken letölthetők.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle