Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intelt még a Via processzora is megelőzi?

Laptop

Az Intelt még a Via processzora is megelőzi?

A jelenleg kapható leggyorsabb Intel Celeron processzor 1,4 GHz-en működik, a Via C3-as processzorai közül a leggyorsabb azonban ennél többre képes…

A Via alacsony áráról és energiafelvételéről (no meg teljesítményéről) ismert C3-as processzorai jelenleg 666 MHz és 1,2 GHz közötti frekvenciatartományban kaphatók. Kétféle tokozással készülnek, az olcsóbb típust EBGA technológiával (ezen processzorok órajele 666 és 800 MHz között van), míg a nagyobb teljesítményre képes chipeket Socket 370-es tokozással szállítják (egyes hírek szerint piacra kerülhet egy microFC-PGA tokozású variáns is).

Már a harmadik negyedévben megjelenhet a legújabb, Nehemiah magra épülő processzor, mely továbbra is Socket 370 kompatibilis marad. Az MMX és SSE utasításkészletet egyaránt támogató chip 1,2 GHz és 1,5 GHz közötti sebességértékeken fog majd futni, természetesen ettől függ majd az egyes példányok ára is. Ezen processzor is 130 nanométeres gyártási eljárással fog készülni – már amikor készül, közismert ugyanis, hogy a Via-nak (hasonlóan az Nvidia-hoz és a Transmeta-hoz) nehézségei vannak a TSCM-vel. A tajvani gyártó ugyanis nem tudja kielégíteni a hirtelen támadt 130 nanométeres gyártási technológiára való igényt, ezért a vele szerződésben levő cégek kapacitáshiányban szenvednek.

A fenti okból következően nem valószínű, hogy egyhamar dömpingszerűen megjelenhetnének ezek a Via processzorok.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés