Connect with us

technokrata

A számítógépes játékok idősebbeket csábítanak?

Laptop

A számítógépes játékok idősebbeket csábítanak?

Piacelemzők szerint nem érdemes gyerekjátékokat gyártani. A felnőttek ugyanis kertészkedés vagy barkácsolás helyett már más hobbinak hódolnak…

A számítógépes játékok már nem a tinédzserek és kamaszok kizárólagos területe. Az Európai Szórakoztató Szoftverek Kiadóinak Szövetsége készített egy áttekintést, mely úgy találta: a buzgó játékosok életkora élesen felfelé emelkedik.

Az áttekintés eredményei azt mutatják, hogy a nagy játékimádók mind 25 és 34 év közöttiek. Az is kiderült, hogy a nők is jelentős hányadát képezik az európai játékosoknak, és egyre több szoftver készül célzottan számukra.

Az Elspa évenkénti piacelemzése szerint viszonylag drágák a konzolok, a PC-k, és a játékok is, ami azt jelenti, hogy a rendszeres fizetéssel és a nélkülözhető összegekkel rendelkezők tudják megvásárolni a friss játékokat.

Kormányzati megbízásra a PC Zone magazin által végzett felmérés szintén idősödést észlelt a területen, s azt is kimutatták, hogy az alsó rétegek számára valóban drága mulatság a számítógépes játék.

Mindenesetre a fizetőképes felhasználók által legkeresettebbnek a Sims, a Britney´s Dance Beat, és a Grand Theft Auto 3 játékok bizonyultak.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek