Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Matávnak összekapcsolási szerződést kell kötnie az eTellel

Laptop

A Matávnak összekapcsolási szerződést kell kötnie az eTellel

A Hírközlési Döntőbizottság (HDB) az eTel Magyarország javára hozott határozatot a Matáv ellen, az előbbi cég összekapcsolási szerződés megkötésének elutasítása miatt benyújtott panasza ügyében.

A HDB határozata kimondja, hogy a Matávnak az eTel Magyarországgal szemben az összekapcsolásra vonatkozó szerződéskötési kötelezettsége 2002. január 22-e óta áll fenn, és egyben kötelezi a domináns helyzetben lévő szolgáltatót igazgatási szolgáltatási díj és az eljárás költségeinek viselésére. A határozat ellen fellebbezni nem lehet.

Az eTel Magyarország 2002. január 22-én nyújtotta be az összekapcsolásra vonatkozó ajánlatát a Matávnak, amit az tíz nappal később elutasított, mondván a referencia összekapcsolási ajánlat (RIO) elfogadásáig nem áll módjában a kérdésről tárgyalni.

Az eTel panaszt tett, és vizsgálat indítását kezdeményezte a Hírközlési Döntőbizottságnál, valamint a Gazdasági Versenyhivatalnál. Februárban – az eTel jelzését követően – a Hírközlési Döntőbizottság már állásfoglalást tett közzé arról, hogy a tárgyalásokat a referencia összekapcsolási ajánlat elfogadása előtt is meg lehet kezdeni.

Időközben az eTel megkötötte a magyar telekommunikációs versenypiac első, HKT-n alapuló összekapcsolási szerződését a Pannon GSM-mel.

Az eTel Magyarország folyamatosan erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a piacon lévő valamennyi szolgáltatóval minél hamarabb létrejöjjenek az összekapcsolás feltételei, hiszen tényleges piacnyitásról az útvonalakat biztosító szolgáltatók közötti szerződéskötéseket követően lehet csak majd beszélni.

„A tényleges távközlési piacnyitás Európa-szerte lassan, és több akadályt leküzdve valósult meg”- összegezte a Közép-Európa öt országában tevékeny, írországi központú telekommunikációs vállalat tapasztalatait a magyar cég ügyvezetője, Lukács Tamás. Az ügyvezető hangsúlyozta: „Meggyőződésünk, hogy a HDB mostani határozata a hazai folyamatokat egyértelmű vágányra állítja, amelynek révén a magyar ügyfelek mielőbb élvezhetik a liberalizáció előnyeit.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés