Connect with us

technokrata

Hazánkban is bemutatkozott a Fujitsu Siemens új PDA-ja

Laptop

Hazánkban is bemutatkozott a Fujitsu Siemens új PDA-ja

A gyártó mai sajtótájékoztatóján bemutatásra került a 400 MHz-es órajelű, Intel Xscale mikroarchitektúrára épülő processzort tartalmazó Pocket LOOX kéziszámítógép.

Végre személyesen is megismerkedhettünk a március közepén, a hannoveri CeBIT kiállításon bejelentett eszközzel. Mint arról ma meggyőződhettünk, a Pocket LOOX egy meglepően kompakt tenyérgép, amely méreteit tekintve eltörpül a Siemens SX45-östől, igaz, ez utóbbi eszköz a PDA-n kívül egy mobiltelefont is magában foglal.

A 175 gramm tömegű Pocket LOOX alapból nem rendelkezik mobiltelefon funkciókkal, ám integrált Bluetooth támogatással bír, így lehetséges vele csatlakozni a vállalati vezeték nélküli helyi hálózatra (WLAN), de megoldott a vezeték nélküli adatkommunikáció is a szabványt támogató más eszközökkel. Augusztus tájékán lesz elérhető a LOOX-hoz az eszköz hátoldalára illeszthető GSM/GPRS bővítőmodul, melynek segítségével a tenyérgép mobiltelefonként is funkcionál, továbbá alkalmassá válik csomagkapcsolt adatátvitelre is.

A Fujitsu Siemens képviselői a termék bemutatásakor hangsúlyozták, hogy az új felsőkategóriás termékkel elsősorban a nagyvállalati szegmenset kívánják megcélozni. Ennek ellenére a LOOX úgy tűnik meglehetősen versenyképes áron forgalomba kerülni, a termék listaára ugyanis 699 euró, azaz körülbelül 165 ezer forint, és ennél a gyártó ígérete szerint nem is nagyon lesz magasabb a hazánkban májustól megvásárolható LOOX ára.

A Pocket LOOX belsejében a fent említett 400 MHz-es órajelű Intel PXA250 processzoron kívül 32 MB ROM és 64 MB RAM található. Előbbiben az operációs rendszer (Microsoft Pocket PC 2002) tárolódik, míg a 64 MB RAM a felhasználói programok, adatok tárolására szolgál. A memória SD/MMC memóriakártyákkal tovább bővíthető, plusz az eszköz CompactFlash Type II bővítőhelyére memórián kívül egyéb bővítőmodulok is csatlakoztathatók (például fényképezőgép, GPS és egyebek). A Pocket PC 2002 operációs rendszert leginkább a Pocket Internet Explorer, a Windows Media Player, a Pocket Word, Excel és Outlook, az MSN Messenger és a Microsoft Reader programokkal lehet jellemezni, mivel ezek az alkalmazások nevei bizonyára minden potenciális vásárló számára ismerősek az asztali PC-ről, vagy egy régebbi Pocket PC-alapú zsebgépről.

Az eszköz 240×320 pixeles felbontású, 65 ezer színű TFT érintőkijelzővel rendelkezik (a látható képfelület 53,6×71,5 mm, 0,22 mm a képpontok mérete), beépített mikrofonnal és hangszóróval bír, továbbá felszerelték minijack fejhallgató kimenettel, infravörös porttal (IrDA) és USB 1.1 illesztővel, melyen keresztül többek között a PC-vel történő adatszinkronizáció (címlistáké, e-maileké stb.) végezhető el.

A Fujitsu Siemens Pocket LOOX-ot 1520 mAh-s lítium-polimer akkumulátorral szállítja majd a gyártó, de június környékétől elérhető lesz hozzá egy második akkumulátor is, amelyet a GSM/GPRS bővítőmodulhoz hasonlóan az eszköz hátuljára lehet majd rögzíteni. Standard akkumulátorral a LOOX a használattól függően nagyjából 300 órás készenléti, és 12 órás használati időt tud biztosítani tulajdonosának. Az eszköz méretei: 132x82x17 mm.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák