Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szorul a hurok – csökken a kalózkodás lehetősége

Laptop

Szorul a hurok – csökken a kalózkodás lehetősége

2003 a nagy előrelépés éve lehet a digitális szerzői jogok bertatása terén. Ez minden bizonnyal jócskán lecsökkenti majd a kalóztermékek számát, kérdés, hogy a vásárlásokat fellendíti-e?

Az IBM új szoftvere a digitális jogok menedzselésének (DRM) jegyében született. A Kék Óriás ígérete szerint ezzel aztán mindent meg lehet védeni a gonosz kalózoktól (zenét, videót, szöveget). Az elsősorban ezen okból létrehozott szoftver első verziója tavaly már riogatta a másolásvédelemtől félőket, úgy látszik azonban, az IBM tovább erősíti ezt a vonalat.

Négy fejlesztést építettek bele a programba a nagyobb biztonság (már természetesen a jogbirtokosok tömött pénztárcájának biztonsága) érdekében: a szoftverrel hozzácsatolható az állományhoz a digitális védelem, s lehetőség nyílik vele egy állomány biztonságos távoli hozzáférésének megvalósítása is. Ezen felül továbbítható az állomány a végfelhasználóhoz, ahol engedélyezhető, hogy a ő (és csakis ő) biztonságosan hozzáférhessen a file-hoz. Az óriáscég hamarosan kiad egy olyan kitet, mellyel az egyes cégek integrálhatják alkalmazásaikba az IBM eljárását.

Az élet szinte minden területén felbukkanhatnak olyan eszközök, melyek tartalmazzák az IBM technológiáját: CD-lejátszók, konzolok, set-top boxok stb. A program Java és XML támogatással rendelkezik, ennek köszönhetően akár platformfüggetlen is lehet.

Április 30-ig piacra kerül az egyelőre ismeretlen összegbe kerülő szoftver.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés