Connect with us

technokrata

Országos 3D-s grafikai verseny

Laptop

Országos 3D-s grafikai verseny

Magyarország legnagyobb, 3D-s számítógépes grafikával foglalkozó vertikális portálja meghirdette első országos 3D-s grafikai versenyét. Részletek és pályázati feltételek itt…

A Render.hu által kiírt pályázat versenyzőire váró feladat egy, a megadott feltételek szerinti hangulatos kompozíció készítése “csendélet” témában.

A kompozíciónak feltétlenül tartalmaznia kell főobjektumként valamilyen elrendezésben egy olvasószemüveget és egy újságot, mely utóbbin a Render.hu valamely cikke(i) olvasható(k). A versenyre kizárólag saját készítésű, egyedi képpel lehet nevezni. A képek természetesen valamely 3D-s képalkotó programmal kell hogy készüljenek. A képeket e-mailben kell elküldeni a contest@render.hu címre, 800×600 pixeles JPEG formátumban (65-90%-os minőség), mivel pályázó művek az Interneten jelennek meg.

Feltüntetendő a kép címe, a készítő neve és postai elérhetősége, esetleges weblapja, az elkészítéshez felhasznált 3D-s szoftver(ek) neve, illetve opcionálisan a hardver, a számoltatási idő és a teljes készítési idő. Jelentkezőként csak egy művet fogadnak el, a beküldési határidő 2002. május 20.

A beérkezett képeket a galériában egy új, Contest nevű kategória alá helyezik, így folyamatosan nyomon követhető a verseny. Ugyanitt, a Contest menüponton belül hirdetik ki majd a nyerteseket.

Reidl Rómeó, a Render.hu főszerkesztője elmondta, hogy reményei szerint ez a verseny mozgósítani fogja a 3D-s szakmát, illetve a 3D-s grafikával foglalkozó érdeklődők táborát, miáltal rengeteg kiváló pályamű fog születni.

Érdemes probálkozni mindenkinek, hiszen különösen értékes és hasznos (!) díjak várhatók! A díjátadás a Budapesti Műszaki Egyetemen május végén megrendezendő kétnapos 3D-s rendezvényen fog zajlani, ahol neves szakemberekből álló zsűri értékeli majd a beérkezett képeket, és adja át ünnepélyes keretek között az értékes nyereményeket.

„Ezzel a versennyel feltétlenül hagyományt szeretnénk teremteni, és ezután minden évben megrendezni.” – tette hozzá még Reidl.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek