Connect with us

technokrata

Az AMD új frontot nyitott

Laptop

Az AMD új frontot nyitott

A két óriás, az Intel és az AMD párharca kibővülhet a ma bejelentésre került új termékekkel, melyekkel ez utóbbi vállalat át készül formálni a piacot.

Az otthoni hálózati eszközök terén új chippel jelentkezik az AMD. A cégnél újonnan létrehozott Personal Connectivy Solutions (PCS) csoportja erre a piaci szegmensre fog koncentrálni.

Mint ismeretes, az AMD még februárban felvásárolta az Alchemy Semiconductort, s ennek eredményeként jött létre a PCS (az Alchemy a mobil tenyérgépek terén fejlesztett olyan processzorokat, melyek a legelterjedtebbnek számító ARM chipekkel versenyeztek). A csoport szoros együttműködésben van egy, a vállalaton belüli másik részleggel, mely a flash memóriák gyártásáért felelős.

Au 1000, Au 1100 névre keresztelték az első chipeket, melyekkel főként a felhasználói elektronikát kívánják megcélozni. A 333, 400 és 500 MHz-es sebességgel működő lapkák közül az Au 1000-est az év közepén lehet majd megvásárolni, míg a másik modell majd csak az év végén érkezik meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle