Connect with us

technokrata

Inkompatibilis videokártyák és alaplapok

Laptop

Inkompatibilis videokártyák és alaplapok

Frissen vásárolt grafikus kártyánkkal (alaplapunkkal) boldogan térünk haza, s már alig várjuk azt a pillanatot, hogy üzembe helyezzük. Amikor minden készen áll, jön a keserű csalódás: nem működik a rendszer…

Talán mindenki hallott már ilyen esetekről, előfordul ugyanis, hogy a kompatibilitásáról ismert PC alkatrészek, hardverelemek nem mindig képesek együttműködni. Az esetek egy részében ki sem derül, hogy ennek mi az oka (valljuk be, ha nem megoldható a probléma, akkor szinte mindegy is), ám a bosszúság megmarad. A frissen vásárolt árut lehet is visszavinni a boltba.

Hasonló a helyzet az MSI két termékével is. Az általa gyártott KT266A Pro2 RU alaplap és a szintén a cég nevét viselő GeForce 4 MX440 ugyanis több panaszt kapott a vásárlóktól. Több, ilyen hardvert vásárló ember is arról számolt be, hogy a két eszköz nem képes együttműködni.

A gyártóval történt egyeztetések után kiderült, hogy a két eszköz közül az alaplap a ludas. Az érintetteknek a cég megígérte, hogy amennyiben eljuttatják hozzá az alaplapokat, akkor azokat megvizsgálják és átdolgozzák (az nem derült ki, hogy ez mit jelent: javítást, vagy cserét).

Valószínű, hogy a jövőben már nem fog előfordulni ez a probléma, addig is azért nem árt óvatosnak lenni egy ilyen párosítással.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle