Connect with us

technokrata

A szoftverek vásárlására fordított kiadások a tavalyi évben is emelkedtek

Laptop

A szoftverek vásárlására fordított kiadások a tavalyi évben is emelkedtek

Az amerikai cégek ugyan 2001-ben többet költöttek különböző szoftverekre, mint az előző évben, de a növekedés már korántsem olyan dinamikus, mint korábban.

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma által közzétett adatok szerint az amerikai vállalatok számítógépes szoftverekkel kapcsolatos kiadásai 2001-ben csupán 3 százalékkal múlták felül a 2000-es kiadásokat. Ez jelentős csökkenést jelent az emelkedés tekintetében a korábbi évekhez képest, hiszen például 1999 és 2000 között a gyarapodás mértéke még 15 százalékot tett ki.

Az Egyesült Államokban tevékenykedő vállalatok 1966 óta minden évben átlagosan közel 19 százalékkal nagyobb összeget fordítottak szoftverekkel kapcsolatos beruházásokra, mint a megelőző év során. A Jolson Merchant Partners egyik elemzője szerint a múlt év során összesen 189 milliárd dollárt fordítottak szoftvervásárlásra a cégek, amely az összes IT kiadás 45 százalékát teszi ki. Összehasonlításképp: 1980-ban az információtechnológiára fordított kiadások csupán 15 százalékát képezték a szoftverek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle