Connect with us

technokrata

A Sony zenei CD-i tönkreteszik a PC-ket?

Laptop

A Sony zenei CD-i tönkreteszik a PC-ket?

Celine Dion legújabb albuma tüzes vitákat váltott ki az internetes fórumokon. Ám a gyűlölet tárgya nem az énekesnő zenéje volt – hanem a CD, mely nem játszható le PC-n.

Az Epic/Sony „A New Day Has Come” jegyében Németország mellett számos európai országban is bevezette Key2Audio másolásvédelmét CD-in.

A Sony Music Entertainment szóvivője szerint az eladott CD-ken egyértelműen fel van tüntetve – méghozzá több nyelven – a lemez tartóján vagy a borítón, hogy a CD nem alkalmas sem PC-n, sem Macen történő lejátszásra. Emellett a figyelmeztető szövegek olyan helyen vannak, hogy még vásárlás előtt észlelni lehet azokat. Mégis, ha a fogyasztók például egy Celine Dion CD-t próbálnak lejátszani személyi számítógépükön, vagy Macintosh-ukon, a gép általában azonnal tönkremegy.

Néhányan természetesen sokkal nagyobb veszélyt tulajdonítanak az ilyen CD-knek, mint amilyeneket azok valójában jelentenek – állítják a Key2Audio képviselői. A német MacFixitv site-on például a felhasználók arra panaszkodnak, hogy a lemezek nem viselkednek normálisan az eject parancsra, így a szándékos rongálás áldozatává vált lejátszó további maradandó károkat okozhat más hardverekben.

A Sony visszautasította a vádakat: „A CD elvétve okozhat rendszerösszeomlást, de hardver-károk még véletlenül sem fordulhatnak elő” – szögezte le a szóvivő. „És ha az eject nem működik megfelelően, az minden bizonnyal az összeomlás következménye.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle