Connect with us

Hirdetés

technokrata

Félre az egérrel, billentyűzettel!

Laptop

Félre az egérrel, billentyűzettel!

Hamarosan új eszköz követelhet helyet magának az adatbeviteli eszközök sorában, bizonyos alkalmazások esetén kiszorítva az egeret és a billentyűzetet (is)…

Beérni látszik egy négy éve indult fejlesztés, melyet az izraeli OTM Technologies folytatott. A digitális toll ötlete már régen felmerült, ennek segítségével ugyanis szinte bárhonnan leolvasható egy szöveg, vagy könnyedén elkészíthető egy vázlat, amelyet aztán a mobil készülékek segítségével sok mindenre fel lehet használni (például kézírás-felismerés terén is). Nagy szolgálatot tehet az adatbeviteli eszközök lecserélése terén is, gyakran jobban használható lenne egy ilyen eszköz, mint az egér vagy a trackball.

Több versenytársa is akadt az izraeli cégnek, például a Motorola, a Siemens vagy a Microsoft is hasonló irányban fejleszt eszközöket, ám mégis az OTM lett a befutó. Az első kísérleteket azonban nem ők kezdték el, már az 1960-as évek folyamán próbálkoztak lézeralapú digitális tollal, melynek eredményeként sikerült létrehozni egy vezetékkel működő, igen drága modellt (ezeket legtöbbször a csúcsszintű számítógépes grafikai alkalmazásokat használók birtokolták).

Az OTM Virtual Penje viszont ezeknél jóval olcsóbb. Emellett több előnye is van a parányi optikai fényolvasóval felszerelt Vpennek: például többféle felszínről is képes adatot gyűjteni, legyen az akár papír, akár az ember bőre. Ráadásul alacsony energiaigénye miatt sokáig használható, méltó társa lehet egy hagyományos tintás tollnak.

Jó üzleti érzékkel rendelkezik az izraeli vállalat, ugyanis az eszköz létrejötte után nem igyekszik rögtön a piacra, hanem először megpróbálja megnyerni a legnagyobb mobiltelefon, PDA és egyéb mobilkészülék gyártóit, hogy a termékével kompatibilis eszközöket készítsenek (a Motorola már bemutatta a legújabb telefonjainak OTM tollal való kiegészítését, a Microsoft pedig a CeBIT-en prezentálta, mire képes a VPen és a Compaq iPaq). Ezek után természetesen jóval nagyobb kereslet lesz a VPen irányában, ám ez azt jelenti, hogy az elkövetkező fél évben még nem kerülhet piacra a digitális toll.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés