Connect with us

technokrata

Az MP3 letöltés kellemetlenségeinek megszüntetése

Laptop

Az MP3 letöltés kellemetlenségeinek megszüntetése

Digitális hanganyag letöltése közben több olyan program is elindulhat, melyet nem feltétlenül szeretnénk futtatni. A legtöbbször csak bosszankodhat az ember, ám létezik rá megoldás is…

A Kazaa hálózatán elterjedt, Brilliant Digital által létrehozott ”hálózat a hálózatban” való szervezkedéssel gyakorlatilag minden Kazaa-t használó kinyitotta a számítógépét egy elosztott hálózatra. Ez nemsokára beindulhat, s akkor az így megszerzett PC bármilyen, a Brilliant Digital által megvalósítani vélt feladat kiszámításához hozzájárul (hasonlóan a rákkutatásos vagy a földönkívüli élet kereséséhez). Nem feltétlenül jó az nekünk, ha számítógépünk (főként a processzor) akaratunk ellenére igénybe van véve, ezért érdemes megfontolni a Brilliant Digital beépült alkalmazásának eltávolítását.

Ennek csak azután lássunk neki, miután biztonsági másolatot készítettünk a fontosabb állományokról!

Első lépésként a Windows Control Panelben válasszuk ki a Programok hozzáadása/eltávolítása pontot, majd ezen belül a b3d Projector nevűt távolítsuk el. Ezzel azonban még nincsen vége, most keressük meg a merevlemezen a BDE könyvtárat, s az abban levő bdcelan.exe file-t futtassuk. Ezek után töröljük le a BDE mappát (vigyázzunk arra, hogy a Borland Database Engine hasonló könyvtárat hoz létre, ne keverjük össze a kettőt).

A Temp könyvtárban található Brilliant mappát szintén töröljük, majd a fennmaradt egyéb állományokat is távolítsuk el a rendszerből. Ezek a System, System32 könyvtárakban lehetnek s az alábbi elnevezéssel rendelkeznek:
bdedownloader.dll
bdedata2.dll
bdefdi.dll
bdeinsta2.dll
bdeinstall.exe
bdesecureinstall.cab
bdesecureinstall.exe
bdeverify.exe
bdeverify.dll

Ha mindent jól csináltunk, akkor rendszerünket semmi károsodás nem érte, ellenben megszabadultunk a Kazaa (egyik) nyűgjétől.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek