Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az MP3 letöltés kellemetlenségeinek megszüntetése

Laptop

Az MP3 letöltés kellemetlenségeinek megszüntetése

Digitális hanganyag letöltése közben több olyan program is elindulhat, melyet nem feltétlenül szeretnénk futtatni. A legtöbbször csak bosszankodhat az ember, ám létezik rá megoldás is…

A Kazaa hálózatán elterjedt, Brilliant Digital által létrehozott ”hálózat a hálózatban” való szervezkedéssel gyakorlatilag minden Kazaa-t használó kinyitotta a számítógépét egy elosztott hálózatra. Ez nemsokára beindulhat, s akkor az így megszerzett PC bármilyen, a Brilliant Digital által megvalósítani vélt feladat kiszámításához hozzájárul (hasonlóan a rákkutatásos vagy a földönkívüli élet kereséséhez). Nem feltétlenül jó az nekünk, ha számítógépünk (főként a processzor) akaratunk ellenére igénybe van véve, ezért érdemes megfontolni a Brilliant Digital beépült alkalmazásának eltávolítását.

Ennek csak azután lássunk neki, miután biztonsági másolatot készítettünk a fontosabb állományokról!

Első lépésként a Windows Control Panelben válasszuk ki a Programok hozzáadása/eltávolítása pontot, majd ezen belül a b3d Projector nevűt távolítsuk el. Ezzel azonban még nincsen vége, most keressük meg a merevlemezen a BDE könyvtárat, s az abban levő bdcelan.exe file-t futtassuk. Ezek után töröljük le a BDE mappát (vigyázzunk arra, hogy a Borland Database Engine hasonló könyvtárat hoz létre, ne keverjük össze a kettőt).

A Temp könyvtárban található Brilliant mappát szintén töröljük, majd a fennmaradt egyéb állományokat is távolítsuk el a rendszerből. Ezek a System, System32 könyvtárakban lehetnek s az alábbi elnevezéssel rendelkeznek:
bdedownloader.dll
bdedata2.dll
bdefdi.dll
bdeinsta2.dll
bdeinstall.exe
bdesecureinstall.cab
bdesecureinstall.exe
bdeverify.exe
bdeverify.dll

Ha mindent jól csináltunk, akkor rendszerünket semmi károsodás nem érte, ellenben megszabadultunk a Kazaa (egyik) nyűgjétől.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés