Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows nélkül futtatható a Microsoft Office?

Laptop

Windows nélkül futtatható a Microsoft Office?

A titok egy olyan csapat fejlesztésében rejlik, amely kimondottan Linuxot kedvelő felhasználókat szolgál ki.

Nemrégiben megjelent egy alkalmazás, a CrossOver Office, ami lehetővé teszi, hogy az Office és a Lotus Notes termékeit futtathassuk Windows operációs rendszer nélkül, Linuxon.

A telepítéstől a program futtatásáig szükség van a CrossOver Office-ra, melyet egyetlen kattintással elérhetünk. Végigkíséri a telepítést, majd az installált file-okat futtathatóvá teszi (opcionálja) az új (szokatlan) környezetben. Ezek után beintegrálódik a Gnome vagy KDE alapú rendszerbe és máris használható a könnyen átlátható és kezelhető grafikus felhasználói felülettel felruházott program. Kompatibilis az Microsoft Office 97 és 2000 programokkal: Word, Excel, Powerpoint, Outlook és a Lotus Notessal is.

Mivel a Windows licencekre nem jellemző az olcsóság, a fejlesztők főként a szűkösebb anyagi helyzetű, Linuxot használó cégeket célozták meg. Így a program ára a Microsoft által kínált licencnek csupán a töredéke: 54,95 dollár.

A gyártó honlapján a CrossOver Office program mellett megtalálható még számos plugin, ami lehetővé teszi, hogy más Windows-alapú programokat (Explorer, QuickTime stb.) is futtathassunk Linux alatt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés