Connect with us

technokrata

Winamp – viszlát ingyenesség?

Laptop

Winamp – viszlát ingyenesség?

MP3 lejátszó program. Szinte biztos, hogy ez alapján a legtöbb embernek az elsők között jut eszébe a Winamp. A nagy népszerűségre szert tett szoftver most válaszút elé kerülhet…

A digitális zenét hallgatók zöme Winampot, vagy annak valamelyik klónját használja zenehallgatásra. Nem csoda, hiszen az eleinte kezdetleges, ámde egyszerűen kezelhető lejátszóprogramhoz az évek során számos olyan kiegészítés jelent meg, mellyel egyre látványosabbá tehettük kinézetét, illetve újabb és újabb speciális effektusokat érhettünk el (az egyik legkedveltebb például az a plugin, melynek segítségével két számot egybe lehet mosni, két dal összemixeléséhez hasonló hatást elérve).

A Winamp születésekor a Nullsoft pénzért kínálta audió állományok lejátszására alkalmas szoftverét (ez akkor 20 dollárnyi összegbe került), majd hamar ingyenessé vált, s megkezdte hódító útját. A készítők ugyan megpróbáltak egyéb módon pénzt csinálni a népszerűségből, de ez nem alakult úgy, ahogy eltervezték, ezért könnyen lehet, hogy hamarosan visszaáll az eredeti forma, azaz pénzbe fog kerülni a program birtoklása (a Winamp honlapját felkeresve már letölthető a 3-as verzió béta változata, ez egyelőre ingyenes, de egyes források tudni vélik, hogy a hivatalos variánsért már fizetni kell).

Amíg meg nem jelenik az alfa verzió, addig még van ok a reményre, hogy mindnyájunk kedvelt MP3 lejátszója továbbra is bárki számára szabadon hozzáférhető marad.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák