Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel váratlan segítőtársa

Laptop

Az Intel váratlan segítőtársa

Eddig nem is várt helyről érkezett segítség az Intel makacs kitartásához: hamarosan útjára indulhat az első, nem Intel készítette Rambusos chipkészlet, amely várható olcsóbb árán kívül több kellemes tulajdonsággal is rendelkezni fog.

A piacvezető processzorgyártó óriáson kívül nem sokan támogatták a Rambusos chipkészletek elterjedését (ráadásul egy ideje már az Intel is engedett a nyomásnak, és megjelent a piacon DDR266-os memóriamodulokat kezelni képes alaplapokkal). Úgy tűnik azonban, hogy a mostanában eléggé beindult SiS segítő kezet nyújt ezen memóriaformátumnak, s megjelentet egy erre alapuló lapkakészletet (is).

A PC1066-ot támogató SiSR658-ról egyelőre még csak kevés adat áll rendelkezésre, mindazonáltal tartogat egy-két érdekes meglepetést a várhatóan a harmadik negyedévben debütáló chipkészlet: 4 bank áll majd a memória(bővítés) rendelkezésére. Emellett támogatni fogja az ATA133-at is, s 6 (!) darab USB porttal is fel lesz szerelve (az egyelőre nem tisztázott, hogy ebből mennyi lesz opcionálisan felhasználható, és mennyi lesz stabilan az alaplap része). Azt sem tudni még, hogy ezen 6 portból hány lesz majd USB 2.0 kompatibilis (a gyártók jelenleg megosztva használják a két standardot, a teljes kompatibilitás fenntartása végett, azaz egyes portok 2.0-s szabványt, más portok pedig a régebbi 1.1-t támogatják).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés