Connect with us

Hirdetés

technokrata

A leggyorsabb Pentium 4-es – a Celeron is nemsokára érkezik

Laptop

A leggyorsabb Pentium 4-es – a Celeron is nemsokára érkezik

Április 2-án végre megjelent a legújabb és leggyorsabb Pentium 4-es processzor, amely nemcsak az órajel tekintetében tér el elődeitől.

E hónap minden bizonnyal az eddigi legjelentősebb lesz új processzorok terén az Intel számára. A gyártó tegnap bejelentette a 2,4 GHz-es Pentium 4-est, s még ebben a hónapban jön a felgyorsított, mobil számítógépekbe szánt P4-es processzor is (egészen pontosan április 23-án). Ezen CPU megjelenése természetszerűleg lenyomja a régebbi processzorok árát, s hamarosan egyébként is időszerű lesz egy újabb árcsökkentés (ezt több tényező is indokolja – a rivális AMD olcsó chipjei, a lecsökkent előállítási költségek stb.) Az új Pentium igazán kellemes tulajdonságokkal bír: a 130 nanométeres gyártási eljárással készült Northwood magos processzor 512 KB-nyi másodszintű cache-sel büszkélkedhet.

Több számítógépgyártó is azonnal alkalmazza az új Pentiumot, a Gateway például a 700XL-es asztali konfigurációjában (ez a gyors Intel processzoron kívül még tartalmaz egy 120 GB-os merevlemezt, 1 GB-nyi memóriát, DVD-R és CD-RW meghajtókat, valamint egy 18 colos laposképernyős monitort – szóval igazi ínyencfalat a masina), igaz, meg is kérik az árát: birtoklásáért majdnem 3000 dollárt kell leszurkolni a boltban. A Compaq Presario 8000T széria ugyanerre az Intel chipre építkezik, ám némileg szerényebb hardverelemeket tudhat maga körül: 256 MB memória, 40 GB merevlemez, CD-RW és 17 colos monitor jár hozzá, s ezt összesen 1700 dollárért lehet megvásárolni. Hasonló kialakítással jön piacra a Dell és a HP is.

Egyelőre még nincsen pontos időpont, az Inteltől csak annyi szivárgott ki, hogy egy gyorsabb 1,4 GHz-es Celeron processzor is nemsokára napvilágot lát, vélhetőleg az elkövetkező néhány hónap során.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés