Connect with us

technokrata

A jövő a lustáké: nemsokára piacra kerülhet a porszívó-robot

Laptop

A jövő a lustáké: nemsokára piacra kerülhet a porszívó-robot

A Matsushita a jövő hónapban fogja bemutatni első automata robotporszívójának prototípusait Japánban.

A Panasonic márkanevet viselő termékeiről jól ismert japán gyártó a múlt hónap végén jelentette be, hogy egy teljesen automata vezérlésű porszívó-robot fejlesztésén dolgozik. A futurisztikus készülék – amelyből jelenleg még csak prototípus példányok léteznek – érzékelői segítségével önmagában képes mozogni a lakásban, mozgását pedig az adott szoba alakjához leginkább megfelelőre optimalizálja. A korábbi, kisebb tudású modellektől eltérően a gyártó közlése szerint az új robotporszívó az egész szobát hatékonyan ki tudja takarítani, nem hagy maga után szennyeződést tartalmazó foltokat, és eleve elkerüli a számára veszélyes helyeket (például a lépcsőt, vagy a hőt kibocsátó tárgyakat).

A szuperporszívó – szenzorait használva – megvizsgálja az adott padló burkolatának fajtáját, illetve az abban lévő por, kosz mennyiségét. Ezt követően a padló fajtájának, illetve a kosz mennyiségének megfelelően állítja be mozgási sebességét, illetve a szívóerőt – természetesen automatikusan -, majd megkezdi a munkát. Mivel a porszívó-robot akkumulátorról üzemel, egyszerre maximum 55 percen át történő takarításhoz használható, ezt követően csatlakoztatni kell a töltőjéhez.

A Matsushita új porszívó-robotjának első prototípusait április közepén fogják bemutatni az Oszakában megrendezésre kerülő BARRIER FREE 2002 kiállításon, míg a termék háztartásokban történő ”éles” tesztelése május környékén kezdődhet meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle