Connect with us

technokrata

Új fegyver a vírusok elleni harcban!

Laptop

Új fegyver a vírusok elleni harcban!

A legtöbb víruskereső és -irtó program akkor lép működésbe, amikor már megkezdődik (megkezdődne) a rendszerbe való behatolás. Nemrég megjelent azonban egy új eszköz, melynek révén még nagyobb biztonságban lehetnek a számítógépek és adataik…

A Network Associates biztonsági cég bejelentette új vírusellenes programjának elkészültét, melyben a javítás és fertőzés-kiküszöbölés helyett a megelőzésre helyezik a hangsúlyt. A ThreatScan névre keresztelt szoftver főként rendszeradminisztrátoroknak ajánlott, védendő a belső hálózato(ka)t.

A jelenlegi védelmi eszközök megvárják, amíg megtörténik a behatolási kísérlet, s ekkor lépnek fel (ha tudnak) az illegális betolakodóval szemben. A ThreatScan azonban másként működik: végigellenőrzi az esetleges réseket, s ha talált, akkor erről értesíti a rendszergazdát, aki megteheti a megfelelő ellenlépéseket. A program képes az összes (lokális hálózatba kapcsolt) számítógépet és egyéb eszközt felügyelni.
Így jóval könnyebben karbantarthatóvá válik az egész hálózat, illetve csökkenthető a vírustámadások jelentette fenyegetés is.

Természetesen erre a szoftverre is érvényes az összes víruskezelő eszközökre vonatkozó kitétel: csak akkor működik hatékonyan, ha rendszeresen frissítve van. Ezért aki bármilyen víruskereső, -irtó programot használ, és az utóbbi időben nem újította meg annak adatbázisát, az ragadja meg az alkalmat!Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle