Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új fegyver a vírusok elleni harcban!

Laptop

Új fegyver a vírusok elleni harcban!

A legtöbb víruskereső és -irtó program akkor lép működésbe, amikor már megkezdődik (megkezdődne) a rendszerbe való behatolás. Nemrég megjelent azonban egy új eszköz, melynek révén még nagyobb biztonságban lehetnek a számítógépek és adataik…

A Network Associates biztonsági cég bejelentette új vírusellenes programjának elkészültét, melyben a javítás és fertőzés-kiküszöbölés helyett a megelőzésre helyezik a hangsúlyt. A ThreatScan névre keresztelt szoftver főként rendszeradminisztrátoroknak ajánlott, védendő a belső hálózato(ka)t.

A jelenlegi védelmi eszközök megvárják, amíg megtörténik a behatolási kísérlet, s ekkor lépnek fel (ha tudnak) az illegális betolakodóval szemben. A ThreatScan azonban másként működik: végigellenőrzi az esetleges réseket, s ha talált, akkor erről értesíti a rendszergazdát, aki megteheti a megfelelő ellenlépéseket. A program képes az összes (lokális hálózatba kapcsolt) számítógépet és egyéb eszközt felügyelni.
Így jóval könnyebben karbantarthatóvá válik az egész hálózat, illetve csökkenthető a vírustámadások jelentette fenyegetés is.

Természetesen erre a szoftverre is érvényes az összes víruskezelő eszközökre vonatkozó kitétel: csak akkor működik hatékonyan, ha rendszeresen frissítve van. Ezért aki bármilyen víruskereső, -irtó programot használ, és az utóbbi időben nem újította meg annak adatbázisát, az ragadja meg az alkalmat!



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés