Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple: dráguló iMac, új iPod, Bluetooth adapter, új TFT képernyő

Laptop

Apple: dráguló iMac, új iPod, Bluetooth adapter, új TFT képernyő

Az Apple Computer bizonyos komponensek árának emelkedése miatt növelte iMac számítógépének árát, illetve bemutatta iPod nevű hordozható zenelejátszójának új változatát és más újdonságokat is.

A laposképernyők, illetve a memóriák árának emelkedésére hivatkozva tegnap óta 100 dollárral drágábban, 1299 helyett 1399 dollárért kínálja az új iMac modell alapváltozatát, míg a felsőkategóriás változatok ára 1599 dollárra, illetve 1899 dollárra növekedett. Az Apple egyik marketingvezetője elmondta, azért volt szükség az árak növelésére, mert az iMac2 január elejei debütálása óta a laposképernyők ára 25 százalékkal megemelkedett, a memóriaárak pedig megháromszorozódtak.

A gyártó egyébként eddig 125 ezer darabot értékesített az új iMac-ből, amely iránt azóta is a vártnál nagyobb kereslet mutatkozik, ezért többhetes határidővel szállítja a gyártó. Az Apple bejelentése szerint egyébként végre megkezdődött a termék tömeggyártása, melynek eredményenként napi 5 ezer darab iMac kerülhet le a gyártósorokról, így a vállalat képes lesz kielégíteni a keresletet.

A Tokióban megrendezésre került Macworld Tokyo rendezvényen az Apple más újdonságokkal is szolgált. Ezek közé tartozik az amerikai piacon nagy sikert aratott iPod hordozható MP3 lejátszó új, 10 GB-os merevlemezzel felszerelt változata (az előd 5 GB-os volt), amely új szoftverével digitális címjegyzékként is használható (a kibővített funkciókat kínáló szoftvert a régi iPod-okra is fel lehet tölteni).

Bemutatásra került az Apple Cinema HD Display névre hallgató, 23 colos TFT LCD (lapos)képernyője, amely 1920×1200 pixeles felbontást is képes megjeleníteni. Végül a gyártó bemutatta Bluetooth technológiát használó vezeték nélküli adatkommunikációs megoldását, a Bluetooth USB adaptert. Ez az USB portra illeszthető termék lehetővé teszi, hogy a Mac OS X-et futtató Mac számítógéppel egy másik, maximum 10 méteres távolságban lévő Bluetooth-képes eszköz (palmtop, mobiltelefon), vagy egy másik Macintosh számítógép drótok közbeiktatása nélkül kommunikálhasson. A Dlink által gyártott USB adapter 49 dollárért lesz megvásárolható áprilistól, és a jövő hónaptól lesz elérhető a használatához szükséges szoftver is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés