Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amiga: feltámad a régi szellem?

Laptop

Amiga: feltámad a régi szellem?

Még két hónap és megérkezik a régi idők egyik legnépszerűbb számítógépének vérfrissítésen átesett verziója. Meglepő újdonságok is találhatók a házon belül…

Reneszánszát éli a tizenöt évvel ezelőtt még a Commodore gyártó alatt elhíresült Amiga gép. Nemsokára piacra kerül ugyanis legújabb modellje, az AmigaOne.5. Lássuk a részleteket, mit fog tudni a masina!

A külsőre inkább PC-nek tűnő számítógép belül is alapos változásokon esett át a korábbi verziókhoz képest. A PC-s iparban megtalálható legtöbb újítás az Amigában is helyet kapott. Az ATX-es alaplapra építkező számítógép rendelkezik egy 600 MHz-es PowerPC processzorral, 2 darab SDRAM bővítőhellyel, melyekbe 133 MHz-es frekvenciájú modulokat lehet helyezni, összesen 2 GB-os kapacitásig.

Ezen felül ellátták kétszeres AGP slottal is, s a videókártya helyén kívül további 4 PCI slot várja a bővítőkártyákat. Rendelkezik 10/100 Mbites Ethernet csatlakozóval, 2 darab USB csatlakozással is (sajnos csak az 1.1-es szabványt támogatja). Megtalálható még a számítógépben két UDMA-100-as csatorna a háttértárak számára és akár PS2-es egeret is lehet csatlakoztatni hátuljához. AC-97 integrált hangmodul és beépített modem teszi teljessé a képet.

Várhatóan május környékén várható kereskedelmi szintű megjelenése, az ára körülbelül 600-700 euró körül várható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés