Connect with us

Hirdetés

technokrata

Real Player Pocket PC-alapú tenyérgépekre is

Laptop

Real Player Pocket PC-alapú tenyérgépekre is

A Symbian OS-t futtató Nokia kommunikátor után a RealNetworks Pocket PC platform alá is elérhetővé tette streaming médialejátszó szoftverét.

A múlt héten adtunk hírt arról, hogy a Nokia 9210i kommunikátorban (és a finn mobilgyártó jövőbeni termékeiben) már a RealNetworks mobil eszközökre szánt, ingyenes streaming lejátszószoftvere is helyet kap, míg most arról számolhatunk be, hogy az alkalmazás a Microsoft Pocket PC platformja alá is elérhetővé vált, méghozzá ”RealOne Player for Pocket PC” néven.

A Real médialejátszó programja segítségével a felhasználók audio és video állományokat tekinthetnek meg Internet-eléréssel rendelkező (például mobiltelefonhoz csatlakoztatott) zsebszámítógépeiken keresztül, méghozzá streaming módban, vagyis nem kell megvárni a teljes állomány letöltésének végét, már az első néhány kilobyte megérkezte után elkezdődhet a lejátszás. (Természetesen képes lejátszani a Real Video és Real Audio állományokat közvetlenül a készülék háttértáráról is, ekkor nem szükséges mobil adatkapcsolat sem.)

A RealNetworks egyébként megállapodást kötött a Compaqkal, így az új iPAQ kéziszámítógépeken már alapból megtalálható lesz a RealOne lejátszó is. E hónap későbbi részében elérhető lesz egy olyan plug-in is a programhoz, amelynek segítségével a PC-n tárolt Real állományokat könnyedén át lehet mozgatni az iPAQ-ra.

A ”RealOne Player for Pocket PC” jelenleg az alábbi kéziszámítógépekhez érhető el: Audiovox Maestro Pocket PC, Casio Cassiopeia E-200 (és újabb modellek), Compaq iPAQ Pocket PC H3600 sorozat vagy újabb, HP Jornada 565 és újabb modellek, NEC MobilePro P300, Sagem WA3050 (csak hang), Toshiba e570, valamint majd az mmo2 O2 xda nevű kommunikátorral is használható lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés