Connect with us

PMA: új Leica digitális fényképezőgép – ronda és okos

Laptop

PMA: új Leica digitális fényképezőgép – ronda és okos

A Leica új digitális fényképezőgépet jelentett be, melynek nem csak a formája, de szolgáltatásai is érdekesek.

A Leica Digilux 1-re mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy formatervezett. Teljesen téglatest alakú kivitele szokatlan lehet a mai világ – designos külsőbe öltöztetett – gépeit megszokott emberei számára. A kissé rút külső azonban kellemes szolgáltatásokat tartogató belsőt rejt.

A gép belsejében az optika mögé bújva 4 Mpixeles CCD található. Maga az optika Leica DC Vario-Summicron elnevezésű, F2,0-F2,5 fényerejű, ami igencsak jónak mondható. Ennél nagyobb fényerővel eddig szinte csak az Olympus C3040 gépnél találkozhattunk (legalábbis e kategória környékén maradva). Az igen jó fényerejű optika 33-100 mm-nek megfelelő fókusztávolságra állítható be, vagyis 3x-os optikai zoommal rendelkezik. A legkisebb tárgytávolság normál módban 30 cm, makró mód esetén 6 cm, mely szintén jónak mondható.

A legnagyobb felbontású fotó 2240×1680 pixeles lehet, de választhatunk 1600×1200, 1280×960 és 640×480 pixeles szokásos felbontásokat is. A fényképezőgép érzékenysége ISO100, ISO200 és ISO400 között állítható be. Kellemes tulajdonsága a Digilux 1-nek, hogy nem csak JPEG, de TIFF formátumban is képes menteni.

Fotó készítésekor nem csak a program automatika, de a rekesz-előválasztás, a zársebesség-előválasztás és kézi beállítás is használható. A zársebesség-tartomány 8 mp és 1/1000-ed mp közötti, mely megfelelő.

A fénymérés háromféle módban történhet: mátrix, átlagolt és kiválasztott terület elvén. A fényerő kompenzáció +-2 Fé-es eltolással valósítható meg, e tartományon belül 1/4-ed Fé-es lépésekben választhatunk értéket. Előre programozott fehér-egyensúly beállításai minden igényt kielégíthetnek, hiszen megtalálható köztük az automatikus, a napfény, a felhős, az izzólámpás megvilágítás, a fénycsöves megvilágítás, a vaku és a kézi beszabályozás is.

Sorozatfényképezés esetén 3,8 kép/mp-es sebességgel fotózhatunk, maximum 4 fine, vagy maximum 8 normál minőségű képig. Ez jó sebességet és közepes mennyiséget jelent. A beépített vakun kívül használhatunk külső vakut is, ezt a vakupapucs teszi lehetővé. Az elkészített fotókat SecureDigital/MultiMediaCard kártyára menti.

A gép egyik igen kellemes része a felhajtható védőlappal ellátott 2,5”-os, óriási méretű, 205 ezer pixel felbontású LCD-je. Kategóriájában ennek a gépnek van a legnagyobb folyadékkristályos megjelenítője, sőt ilyen nagy LCD-t legutoljára a régi Sony gépekben láthattunk.

A magnézium vázas fényképezőgép 455 grammot nyom, méretei: 127x83x67 mm. Működtetéséhez 1400 mAh-s lítium-ion akkumulátort és töltőt kapunk.

A Leica Digilux 1-ben tehát egy igen kellemes tulajdonságokkal felvértezett digitális fényképezőgépet ismerhettünk meg. Reméljük, hazánkban is forgalmazásra kerül ez a remek műszaki paraméterekkel rendelkező gép.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom