Connect with us

technokrata

Az AMD bemutatta új processzorát

Laptop

Az AMD bemutatta új processzorát

Működés közben volt látható az AMD Hammer processzora, mely először az asztali gépek teljesítményét fogja felpörgetni.

Az AMD szűkebb közönség előtt bemutatta Hammer processzorát, melyhez nagy reményeket fűz (mind szerver, mind asztali gépek esetében). A San Francisco-ban debütált chip 64 bites Linuxot, valamint Microsoft Windowst futtatott.

Abban különböznek a Hammer családba tartozó processzorok az AMD és Intel legtöbb CPU-jától, hogy a hagyományos 32 bites alkalmazások futtatása mellett képesek a 64 bites alkalmazásokat is kezelni. Általánosságban nézve a 64 bites számítógépek erősebbek, mint 32 bites társaik, van azonban egy kis szépséghibájuk: jelenleg kevés 64 bites alkalmazás található Windows környezetben (a legtöbb otthoni felhasználó ezen operációs rendszer egyik példányát használja, s vállalati körökben is elterjedt). Éppen ezért az AMD legnehezebb feladata a Hammerrel kapcsolatban talán nem is a processzor létrehozása, hanem olyan fejlesztők toborzása, akik képesek és akarnak is 64 bites alkalmazásokat készíteni.

Az első Hammer chipek már év végre várhatóak, először az asztali gépekben debütálnak majd, de 2003-ban a szerverek kategóriájában is debütálni fognak.

Az Intel Itanium processzora szintén képes kezelni a 64 bites alkalmazásokat, ám a Pentium család a 32 bites környezetre született, ezek nem tudnak mit kezdeni az újabb programokkal. Ennek áthidalására született meg a Yamhill, mely a két sorozatnak egyfajta hibridje.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák