Connect with us

technokrata

Laptop

ZX1 részletek

Nem a hajdani ZX81 rokonáról van szó, hanem a még meg sem jelent McKinley processzorok első alaplapi chipsetéről.

Az első ilyen alaplapi lapkakészlet a HP fejlesztőinek keze alól kerül ki. Bár megjelenése csak nyáron várható, néhány információ már napvilágot látott a chipkészletről.

A ZX1-ben beépített I/O (ZX1 IOA) vezérlő lesz, mely az AGP 4X, a PCI, valamint a PCI-X busz vezérlésért lesz felelős. A memória-vezérlő (ZX1 SME) a 200 MHz-es DDR (4,3 GB adatátvitel) sebességű memóriával való kommunikációért felelős. A rendelkezésre álló nyolc I/O csatorna PCI-X 133, PCI-X 66 és AGP buszokból áll. Mivel a chipsetből több változat is készül ezek pontos mennyisége változó, felhasználási terület szerint.

A ZX1 bevezetésére első lépésben az alacsonyabb teljesítmény igényű rendszerekben számíthatunk. A későbbi fejlesztés során azonban a közép és felső kategória területére is be fog törni a chipset néhány újabb verziója. Pillanatnyilag első sorban a szimulációs és modellezési feladatok végrehajtására, valamint webkiszolgálók szerverfarmjainak részeként való alkalmazás valószínű. A ZX1-el és McKinley processzorral felszerelt rendszerekre a HP már kapott megrendeléseket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek