Connect with us

technokrata

PMA: Az első 4 Mpixeles Kodak digitális fényképezőgép

Laptop

PMA: Az első 4 Mpixeles Kodak digitális fényképezőgép

A Kodak bemutatta első 4 Mpixeles digitális fényképezőgépét, mellyel 2x-es optikai zoomot használhatunk.

A Kodak DX4900 a régebbi, DX3900-tól örökölte külsejét. A teljesen megegyező külső azonban nagyobb felbontást rejt. A gép ugyanis 1/1,8”-os, közepes méretű CCD-t tartalmaz, melynek segítségével maximum 2448×1632 pixeles, 3:2 oldalarányú fotókat készíthetünk.

Az új gép F2,8 fényerejű, 2x-es zoomátfogású optikát kapott. Ez a 35-70 mm-nek megfelelő fókusztávolság talán elmarad a minimális kívánalmaktól, de sok esetben elegendő lehet. Az optikai zoomot 3x-os digitális zoommal egészítették ki.

A zársebesség 16 mp és 1/2000-ed mp közötti lehet, mely megfelelően tág tartományt biztosít akár sport fotózásához, akár éjszakai fotók készítéséhez is. A legkisebb tárgytávolság makró módban 7 cm, normál módban 50 cm lehet. A fénymérés háromféle módon történhet: mátrix, középre súlyozott átlagolt vagy pontmérés elvén. A gép érzékenysége ISO100 és ISO400 között automatikusan változik, természetesen a fény mennyiségétől függően. A program automatikán kívül sajnos nem használhatunk más módot, így a rekesz- és a zársebesség előválasztás se áll rendelkezésünkre.

Az elkészült képeket JPEG formátumban, CompactFlash Type I-es kártyára menti a gép, melyből gyárilag 16 MB kapacitásút kapunk. A Kodak DX4900 működtetéséhez mindössze 2 darab AA méretű akkumulátorra van szükségünk. A gép méretei: 116x67x42 mm, tömege 20 gramm.

A fényképezőgéphez dokkolóegység is vásárolható.

Megjelenésére áprilisban számíthatunk, ára kezdetben 700 euró lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle