Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: több millió forint tanulásra

Laptop

Microsoft: több millió forint tanulásra

A pénzhiány gyakran gátat szab a tanulásnak, egy 25 millió forintos adomány viszont pont ezt hivatott megelőzni.

A Microsoft Magyarország 25 millió forintos készpénzadománnyal és 6 millió forint értékű szoftverrel támogatja az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kara Gyakorló Általános Iskolája működését segítő Értetek Alapítványt. Magyar alapítványi szervezet eddig még sohasem kapott ilyen nagyságrendű készpénzadományt. A tanintézményben kisiskolásoknak is tanítanak informatikát, ennek módszertanát az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara és a Gyakorló Iskola munkatársai dolgozták ki. Az Értetek Alapítvány e módszertan tervezetével elnyerte a Microsoft Corporation Nemzetközi Alapítványi Forrásának támogatását.

A támogatás összegét az alapítvány az informatika-oktatásról szóló koncepció megvalósítására fordítja. Az adomány mai ünnepélyes átadása után megkezdődnek a koncepcióhoz kapcsolódó informatikai labor kialakításának munkálatai. A Senorg örömmel csatlakozott a Microsoft támogatási programjához. Áprilisra várható az intézményi informatikai infrastruktúra hivatalos átadása.

A Microsoft Magyarország a támogatói program keretében a legkorszerűbb Microsoft-szoftverek licenceit is ingyen biztosítja az Értetek Alapítvány részére. A Gyakorló Általános Iskola 35 PC-jén megtalálható lesz a Windows XP, valamint az Office XP programcsomag. Az informatikai labor 15 PC-jén túl az intézmény minden tantermében elérhető lesz az Internet és az iskolai belső hálózat is. A tanintézmény 35 számítógépét, a szervereket és a periférákat, valamint a teljes multimédiás infrastruktúrát (scannerek, digitális kamerák, projektor stb.) a Senorg biztosítja.

Az Értetek Alapítvány múlt év novemberében nyújtotta be a Microsoft Magyarországhoz a korszerű informatika-oktatásról szóló részletes koncepciót, illetve az ebben kitűzött oktatási célok eléréséhez szükséges támogatási kérelmet. A szoftvergyártó hazai leányvállalata továbbította a pályamunkát a Microsoft Corporation Nemzetközi Támogatási Alapjának (Community Affairs Program), mely azt pozitív elbírálásban részesítette.

A Microsoft adománya révén egy hosszútávú, jövőbe mutató program indulhat el az intézmény falain belül, megteremtve az európai színvonalú oktatás lehetőségét. Ez a jelenlegi nevelőtestület, a főiskolai hallgatók és egyúttal az általános iskola valamennyi tanulója számára új távlatokat jelent: a tanuláson, ismeretszerzésen, oktatói tapasztalatokon kívül pedig rengeteg új élményt is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés