Connect with us

technokrata

Microsoft: több millió forint tanulásra

Laptop

Microsoft: több millió forint tanulásra

A pénzhiány gyakran gátat szab a tanulásnak, egy 25 millió forintos adomány viszont pont ezt hivatott megelőzni.

A Microsoft Magyarország 25 millió forintos készpénzadománnyal és 6 millió forint értékű szoftverrel támogatja az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kara Gyakorló Általános Iskolája működését segítő Értetek Alapítványt. Magyar alapítványi szervezet eddig még sohasem kapott ilyen nagyságrendű készpénzadományt. A tanintézményben kisiskolásoknak is tanítanak informatikát, ennek módszertanát az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara és a Gyakorló Iskola munkatársai dolgozták ki. Az Értetek Alapítvány e módszertan tervezetével elnyerte a Microsoft Corporation Nemzetközi Alapítványi Forrásának támogatását.

A támogatás összegét az alapítvány az informatika-oktatásról szóló koncepció megvalósítására fordítja. Az adomány mai ünnepélyes átadása után megkezdődnek a koncepcióhoz kapcsolódó informatikai labor kialakításának munkálatai. A Senorg örömmel csatlakozott a Microsoft támogatási programjához. Áprilisra várható az intézményi informatikai infrastruktúra hivatalos átadása.

A Microsoft Magyarország a támogatói program keretében a legkorszerűbb Microsoft-szoftverek licenceit is ingyen biztosítja az Értetek Alapítvány részére. A Gyakorló Általános Iskola 35 PC-jén megtalálható lesz a Windows XP, valamint az Office XP programcsomag. Az informatikai labor 15 PC-jén túl az intézmény minden tantermében elérhető lesz az Internet és az iskolai belső hálózat is. A tanintézmény 35 számítógépét, a szervereket és a periférákat, valamint a teljes multimédiás infrastruktúrát (scannerek, digitális kamerák, projektor stb.) a Senorg biztosítja.

Az Értetek Alapítvány múlt év novemberében nyújtotta be a Microsoft Magyarországhoz a korszerű informatika-oktatásról szóló részletes koncepciót, illetve az ebben kitűzött oktatási célok eléréséhez szükséges támogatási kérelmet. A szoftvergyártó hazai leányvállalata továbbította a pályamunkát a Microsoft Corporation Nemzetközi Támogatási Alapjának (Community Affairs Program), mely azt pozitív elbírálásban részesítette.

A Microsoft adománya révén egy hosszútávú, jövőbe mutató program indulhat el az intézmény falain belül, megteremtve az európai színvonalú oktatás lehetőségét. Ez a jelenlegi nevelőtestület, a főiskolai hallgatók és egyúttal az általános iskola valamennyi tanulója számára új távlatokat jelent: a tanuláson, ismeretszerzésen, oktatói tapasztalatokon kívül pedig rengeteg új élményt is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle