Connect with us

Immár nem ingyenes a StarOffice

Laptop

Immár nem ingyenes a StarOffice

A StarOffice következő, 6.0-s verziója már nem lesz ingyen hozzáférhető.

A Sun Microsystems által fejlesztett StarOffice irodai alkalmazáscsomag májusban megjelenő 6.0-s változata csak a Solaris operációs rendszerhez lesz ingyenesen beszerezhető. A windowsos, valamint linuxos verziókért licencdíjat kell majd fizetni. A pontos összeg pillanatnyilag nem ismert, azonban szinte bizonyos, hogy a Microsoft szoftvereinél megszokottnál jóval alacsonyabb lesz.

Az első olvasatra rossz hírnek tűnő információ mögött azonban néhány komoly előny is rejtőzik. A licencdíjak ugyanis hozzásegítik a Sunt a minél jobb szoftvertámogatás kiépítéséhez, valamint a programcsomagot alkalmazni kívánó vállalatok immár nem egy ingyenes, bárhol hozzáférhető szoftverre asszociálnak a StarOffice név hallatán. Ezzel a csomaghoz való hozzáállás lényegesen megváltozik. Az még kérdéses, hogy milyen irányban.

A StarOffice-szal lényegi elemeiben azonos jegyeket mutató OpenOffice Community Edition továbbra is teljesen ingyenes marad. Megjegyzendő azonban, hogy jó néhány extrával soványabb lesz ez a kiadás.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom