Connect with us

technokrata

Év végéig 400 intézmény kapcsolódik majd a kormányzati gerinchálózatra

Laptop

Év végéig 400 intézmény kapcsolódik majd a kormányzati gerinchálózatra

Év végére mintegy 400 intézmény fog csatlakozni arra az informatikai gerinchálózatra, amelynek létrehozására az elektronikus kormányzat kialakításához lesz szükség.

Kleinheincz Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) Informatikai Kormánybiztosságának (IKB) főcsoportfőnöke egy mai sajtótájékoztatón elmondta, a közigazgatási intézményeket összekapcsoló elektronikus hálózat fejlesztése jelenleg is folyik, a 18 megyeközpont, illetve a budapesti végpont összekapcsolására várhatóan március végén kerülhet sor.

A nagy sávszélességű gerinchálózat budapesti részét a Matáv és a Novacom cégek építik ki, míg a vidéki fejlesztéseket a Pantel és Vivendi cégek által alapított konzorcium végzi. Magát a hálózatot egyébként a távközlési szolgáltatóktól fogja bérelni a kormányzat, amelynek üzemeltetésével az állami többségi tulajdonú Kopint-Datorgot bízták meg. A gerinchálózat üzemeltetése összesen évi 450 millió forintot emészt majd fel, a végpontok berendezései pedig 550 millió forintba kerülnek (különböző eszközökre az év végéig újabb 550 millió forintot kell költeni).

Az év végén 400 közigazgatási intézményt összekötő hálózathoz 2003-ban további 400 intézmény csatlakozhat. A tervek szerint idén júliustól ezen a hálózaton végezhetik majd az intézmények a központosított bérszámfejtést, az év későbbi részében pedig többek között a gyógyszerek feladása is e hálózaton zajlik majd.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle