Connect with us

Az Itanium marad

Laptop

Az Itanium marad

A korábban kiszivárgott értesülések szerint az Itanium eltűnik a szerver processzorok piacáról, azonban immár bizonyos, hogy az X86-64 technológia első képviselője marad, sőt…

Néhány McKinley mintapéldány bemutatása mellett az Intel bejelentette, hogy az Itanium processzorcsalád továbbra is hozzáférhető, valamint a fejlesztés tovább folytatódik. Továbbá az Intel állítása szerint az új technológiát kihasználó szoftverek száma pillanatnyilag 100 körül mozog, fejlesztés alatt pedig körülbelül 400 áll. Operációs rendszerek közül immár hét alkalmas az Itanium processzor által képviselt technológia kihasználására.

Az Itanium utódja, a McKinley már ez év közepén elérhetővé válik. A fejlesztés következő lépcsői a Madison, majd a Deerfield, melyek 2003-ban mutatkoznak be. Az L3 (harmadszintű) cache már az Itanium mellett is feltűnt, a Madisonban az értesülések szerint mérete már 6 MB lesz, és a processzor magjába lesz integrálva. 2004-ben a Montecito kódnevű, 90 nanométeres gyártástechnológiával készülő, részleteit tekintve még ismeretlen processzor veszi át a zászlóshajó szerepét az Intel szerverek piacán.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom