Connect with us

technokrata

Az első gyárilag 3 GHz-es P4

Laptop

Az első gyárilag 3 GHz-es P4

Nem volt olyan régen, mikor még csak túlhajtással lehetett elérni ezt a sebességet, azonban az Intel tavaszi fejlesztői fórumán feltűnt egy gyárilag 3 GHz-en üzemelő Pentium 4-es processzor.

Természetesen egy gépbe volt beépítve a processzor. Az újdonság teljesítményének demonstrálására egy nagyfelbontású videó futott, melyen Craig Barrett éppen snowboardozik Californiában.

Craig Barrett elmondása szerint a félvezetőipar előző 28 évének legmélyebb válságának voltunk az elmúlt évben tanúi. A válság még nem teljesen múlt el, hatásait a gyártók még mindig súlyos dollármilliók elköltésével próbálják enyhíteni. Az Intel szerint a válság megszüntetésének egyik hatékony módja, hogy a vásárlókat érdeklő, új technológiákat mutasson be. További fejlődésre ad reményt az a tény, hogy míg az Egyesült Államokban 1000 emberből 490-en használják az Internetet, addig Brazíliában 1000 emberből 21-en, Kínában 1000 emberből 7-en, Indiában pedig 1000 emberből mindössze hárman.

A fórumon felmerült továbbá, hogy a processzorok fejlődését előrejelző Moore törvény az Intel szerint még jó ideig érvényben maradhat. A CPU-k sebessége a 10 nanométeres technológia felhasználásával átlépheti akár a 30 GHz-et is. Gyártástechnológiában további fejlődést hozhat a 18 inches szilikon waferek bevezetése.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök