Connect with us

technokrata

A WinMX halad: itt a 3.0 Beta 5

Laptop

A WinMX halad: itt a 3.0 Beta 5

Ahogy azt már az előző két WinMX 3.0 Beta megjelenésekor is tettük, most is beszámolunk az új verzió érkezéséről…

Ismét elmondható, hogy a fejlesztők fejlesztettek. A 3.0 Beta 4 megjelenése óta nem telt el sok idő, és már meg is érkezett a 3.0 Beta 5-ös verzió. Akik eddig is elég merészek voltak és haladtak az úton, azoknak most is az új Beta letöltése a javallott megoldás, ugyanis a Beta 4 már nem kommunikál a többi géppel (valószínűleg a többi, a Beta 4-es előtti teszt változat sem cselekszik másként).

A program honlapja szerint sokkal kevesebb az új verzióban az ismert hiányosságok és hibák száma. Ez mindenképpen jó jel. A kisebb, eddig meglévő hibák közül megemlítendő, hogy a keresési ablakban néha gondok merülnek fel, illetve a találati lista rendezése sem mindig mentes a problémáktól. A nagyobb hibák közül sajnos megmaradt az, hogy csak a WPN hálózat használható, az OpenNap szerverek támogatása még várat magára, így a WSX file-ok kezelése is kimaradt a Beta 5-ből. A másik nagyobb hiba az, hogy a file-ok küldése, illetve fogadása néha gondot jelent a programnak – mindamellett, hogy a szoftvert erre a célra készítették. Szerencsére azonban ez az utóbb említett hiba nem jelentkezik túl gyakran, ám amikor ezt teszi, akkor zavaró.

Sajnos továbbra is igaz az, hogy a jelenlegi tesztverziók nem kompatibilisek a 2.6-os verzióval. Ez a tény, és az, hogy az OpenNap szerverek kimaradnak a keresésből, nagyban lecsökkenti a találati esélyt, illetve a találatok számát, bármiről is legyen szó. A szokásosnak mondható felirat most is ott díszeleg a honlapon: csak szakemberek használják a tesztverziót, a többiek, ha lehet maradjanak a hivatalos változatnál.

A teszt során fellelt hibákról és hiányosságokról e-mailben tájékoztathatjuk a fejlesztőket, akik szívesen veszik az építő jellegű hozzászólásokat. Érdemes gyakran visszalátogatni a készítők honlapjára, hiszen igen gyorsan jönnek ki az újabb és újabb verziók a programból.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle